Vágólapra másolva!
Csütörtökön Pavuk Viktória és Póth Diána "ki-ki meccset" vív egymással, ugyanis kettejük közül az indulhat a március 14-én kezdődő moszkvai műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, aki jobb teljesítményt nyújt a Gyakorló Jégcsarnokban.

A nőknél ketten képviselhetik a magyar színeket az orosz fővárosban, s a tavaly Európa-bajnok Sebestyén Júlia részvételéhez kétség sem férhet. A férfiaknál Tóth Zoltán, míg a jégtáncosoknál a kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila duó indul majd.

A másik női induló kiléte viszont bizonytalan, hiszen a 2004-es budapesti Eb-n negyedik Pavuk Viktóriának még októberben kifordult a bokája, s emiatt kihagyta az országos bajnokságot, valamint a torinói kontinensviadalt is.

"Mostanra teljesen rendbe jött a sérülésem, s egyáltalán nem hátráltat a programom során. Már a triplaugrásokkal sincs gondom, ezért reményeim szerint kiharcolom a moszkvai indulást" - mondta a 18 éves tehetség.

Póth Diánának jó esélyei lettek volna, hogy Pavuk sérülése révén akár válogató nélkül induljon az olimpiai kvalifikációs vb-n, ám elrontott kűrje miatt csak a csalódást keltő 18. helyen végzett az Eb-n, s így újabb próbatétel elé kell néznie az indulási jog megszerzéséért.