Vágólapra másolva!
A Moszkvában zajló Aeroflot nyílt torna ötödik fordulójában az izraeli Emil Szutovszkij sorozatban negyedik győzelmét érte le, és holtversenyben első a 102 fős mezőnyben. Az éllovas Andrej Harlov sötéttel remizett a két évvel korábbi győztessel, a moldáviai Viorel Bologannal. Gyors békekötéssel végződött Berkes Ferenc partija az örmény Levon Aronyian ellen, Gyimesi Zoltán sötéttel verte az indiai Sandipant, mindkét nagymesterünknek 3 pontja van.

A négyes nyerősorozattal élen álló Andrej Harlov a két évvel korábbi tornagyőztessel, a moldáviai Viorel Bologannal mérkőzött meg, és a korántsem hibátlan játszma a 38. lépésben végződött remivel.

A döntetlennel kezdő Emil Szutovszkij sorozatban negyedik győzelmével holtversenyben az élre került.

Remekül érvényesíti különleges taktikai érzékét. Az ukrán rangadón Vaszilij Ivancsuk nem bírt 14 évvel fiatalabb ellenfelével, Pavel Eljanovval a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában.

A FIDE exvilágbajnokának, Alekszandr Halifmannak az anyagi összetételt megváltoztató vezéráldozata csak fél pontra volt elegendő. Szergej Volkov negyedszer nyert, de az ő számláján egy vereség is található, Ivancsuktól kapott ki a 3. fordulóban.

Már a 19. lépésben megegyezett a döntetlenben Berkes Ferenc és az örmények junior világbajnoka, Levon Aronyian.

A 19 éves Zahar Jefimenko a spanyol megnyitás nagy tudósát, a szlovén Alekszandr Beljavszkijt kényszerítette feladásra. Gyimesi Zoltán érvényesítette a papírformát, győzelmével végre pluszba került.