Vágólapra másolva!
A Moszkvában zajló Aeroflot torna negyedik fordulójának rangadóját, az orosz Andrej Harlov megnyerte és megőrizte vezető pozícióját. Vaszilij Ivancsuk túlértékelte esélyeit, döntetlen helyett kockáztatott, vereséget szenvedett. A 4 ponttal vezető Harlovot a moldáviai Bologan, az izraeli Szutovszkij és az ukrán Arescsenko követi félpontos hátránnyal. Tíz nagymester gyűjtött 3 pontot az eddig lejátszott négy forduló során. Berkes Ferenc kalandos játszmában győzött a chilei Rodrigo Vasquez ellen, Gyimesi Zoltán remizett az Európa-bajnoknő Alekszandra Kosztenjukkal.

A nyílt verseny negyedik fordulójában Andrej Harlov értékes győzelemmel megőrizte vezető pozícióját. Az orosz nagymester a parti megkezdése előtt, de még játszma közben is kiegyezett volna a békés döntetlennel, de Vaszilij Ivancsuk győzelemre tört, és túlértékelte esélyeit.

Joggal írta a www.chesspro.ru oldalon a verseny kommentátora, Shipov nagymester, hogy a remek formában játszó ukrán olimpiai bajnoknak csak egyetlen igazi ellenfele van a viadalon, saját maga. Jóslata bevált, Ivancsuk lépéshátrányba került a kilenc fordulós tornán.

Az éltáblákon a moldáviai Viorel Bologan, az izraeli Emil Szutovszkij és Alexander Arescsenko vette még sikerrel az akadályt, és félpontos a hátrányuk Harlovval szemben. A 2 pontosok táborában öt parti végződött döntéssel, így többek között a mezőny legmagasabb Élő-pontszámú nagymestere, a francia Etienne Bacrot javított pozícióján.

A harmadik fordulóban elszenvedett balszerencsés veresége után Berkes Ferencre újabb megpróbáltatás várt. A chilei Rodrigo Vasquez elleni partija korántsem ígérte az örömteljes végeredményt, bajnokunk a győzelemmel előrelépett a táblázaton. Gyimesi Zoltán világossal sem bírt az Európa-bajnoknő Alekszandra Kosztenjukkal.