Vágólapra másolva!
Sérülések, műtétek, s ezek következményeképpen több mint egyéves kényszerszünet után versenyzett ismét szombaton Győrffy Dóra. Az Eb-ezüstérmes magasugrónő 189 centis eredménnyel győzött a Budapest-bajnokságon, ami mindenképpen biztató az idei szezonra nézve.

A 2002-es bécsi fedett pályás Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett Győrffy Dórának a tavalyi éve hihetetlenül balszerencsésen alakult. Januárban elszakadt a vádlija, s így kénytelen volt kihagyni a budapesti fedett pályás világbajnokságot; majd amikor felépült, s újra elkezdte az edzéseket, akkor Achilles-ín-szakadást szenvedett. Így az athéni olimpiáról is lemaradt. Műtétje után szombaton versenyzett először, az Olimpiai csarnokban rendezett Budapest-bajnokságon.

Győrffy Dóra a 178, a 182, és a 185 centis magasságon egyaránt első kísérletére, magabiztosan jutott át. A 189-en sem hibázott, csípője magasan a léc fölött volt, de a sarkával kicsit "megkocogtatta". Ezt követően a 192 centi már kifogott rajta, de a második kísérlete kimondottan bíztató volt. A versenyző azonban a 189 centis eredménnyel is elégedett volt: "Bevallom, hogy több mint egy év kihagyás után tartottam ettől a versenytől, mert fogalmam sem volt, mire leszek képes. Tisztában voltam azzal, hogy megeshet, csak 180-at ugrok, és ketten is megelőznek. Mindezek után a 189 centis eredményemnek nagyon örülök, s majdnem meglett a 192 is, ami a madridi Eb nevezési szintje. Bízom benne, hogy jövő szombaton ugyanitt, a magyar bajnokságon sikerül teljesítenem."

A Budapest-bajnokság jobb eredményei között kell még megemlíteni, hogy a férfiaknál hármasugrásban Tölgyesi Péter 16,67 méterrel, 60 méteren Németh Roland 6,79 mp-cel, a nőknél Papp Krisztina 4:15,99 perces idővel győzött.

Fábik Tibor