Vágólapra másolva!
Lleyton Hewitt lesz Marat Szafin ellenfele az esztendő első tenisz Grand Slam-tornája, az Australian Open döntőjében, miután négy játszmában, 2 óra 54 perc alatt legyőzte Andy Roddickot.

A második helyen kiemelt amerikai klasszis kezdett jobban, s 39 perc alatt nyerte meg az első szettet. A hazai közönségkedvenc válaszára 50 percet kellett várni: nagy csatában, rövidítésben sikerült kiegyenlítenie, majd a harmadik játszmában - szintén rövidítésben - a vezetést is megszerezte.

Az utolsó felvonásban már nagyon magabiztosan teniszezett Hewitt, riválisa viszont egyre pontatlanabb volt. Jellemző: az amerikainak 50 önhibája volt, míg a győztes ausztrálnak csupán 21. A foghatatlan adogatások tekintetében viszont Roddick volt a jobb (31-14).

"Mindig tudtam, hogy előbb-utóbb bejutok a döntőbe. Hosszú hónapok óta készültem a mostani viadalra, s végre elértem, amiről álmodtam" - nyilatkozott a harmadik helyen kiemelt klasszis. - "Nagyon kemény meccs vár rám, hiszen Marat Szafin a világ jelenlegi legjobbját, Roger Federert győzte le, s nem is akármilyen játékkal".

Egy kérdésre válaszolva Hewitt elmondta, hogy nem nézi meg a szombati női döntőt: "Szó sem lehet róla. Többé nem szeretnék kapcsolatba kerülni a női tenisszel" - mondta a hazai közönségkedvenc a belga Kim Clijstersszel történt szakítására célozva.

A női párosok küzdelmét a Szvetlana Kuznyecova, Alicia Molik kettős nyerte. A győztes duó jutalma 250 ezer euró, míg a vesztes Lindsay Davenport, Corina Morariu amerikai páros ennek az összegnek a felét kapta.

férfi egyes, elődöntő:
Hewitt (ausztrál, 3.) - Roddick (amerikai, 2.) 3:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-4), 6:1

női páros, döntő:
Szvetlana Kuznyecova, Alicia Molik (orosz, ausztrál, 6.) - Lindsay Davenport, Corina Morariu (amerikai, 15.) 6:3, 6:4