Vágólapra másolva!
Don King, az ismert amerikai profi bokszmenedzser nem kevesebbre, mint 2,5 milliárd dollárra perelte be az ESPN televíziós sportcsatornát, amiért az rossz hírét keltette. Ezt Willie Gray, Don King ügyvédje jelentette be.

"Példát kell statuálni azoknak a tévéseknek, akik meghamisítják az igazságot" - mondta az ügyvéd. Az ESPN egyik dokumentumfilmjében azt állította, hogy a botrányairól - és különleges hajviseletéről is - ismertté vált Don King 1,2 millió dollárral verte át a legendás Muhammad Alit, ezenkívül kétszer, 1954-ben és 1967-ben is emberölési ügybe keveredett.

"Én tisztelem a törvényeket, a szabad véleménynyilvánítás jogát, valamint a sajtószabadságot Amerikában" - nyilatkozott a promóter. "De a média sokszor meghamisítja a valóságot és így egy negatív képet fest, hogy növelje a nézettséget."

Don King hosszú menedzseri tevékenysége során Ali mellett Joe Frazier, Evander Holyfield és Mike Tyson mérkőzéseit is szervezte. Legutóbbi botrányát követően 14 millió dollárt fizetett Tysonnak, bár az 100 milliót követelt tőle.