Vágólapra másolva!
Éjfél óta ugyan hazánkban tartózkodik Julio Pablo Chacón, a Nagy "Csonttörő" János elleni szombati, IBC világbajnoki címmérkőzés argentin résztvevője, ám az immáron harmadik magyarországi meccsére készülődő 29 éves mendozai bokszoló úgyszólván "karanténban" várja a győri összecsapást; a találkozóról tudósító kereskedelmi televízió forgatócsoportján és a sportnapilap munkatársán kívül senkit sem engednek a nagypehelysúlyú ökölvívó közelébe.

Annyi bizonyos: a 2001. június 16-án Kovács István ellen a WBO pehelysúlyú vb-döntőjében kiütéssel diadalmaskodó, majd 2003. október 25-én, Szolnokon Nagy János által legyőzött Chacón a mosonmagyaróvári Hotel Panorámában tartózkodik kíséretével (Julio Bracamonte edzővel és Osvaldo Rivero menedzserrel), s egy helybéli fitneszklubban végzi a felkészülés utolsó simításait. A szálloda recepciósa nem hajlandó kapcsolni sem az ökölvívót, sem kísérőit.

A 163 centis argentin sportolóról annyit tudni: állandónak mondható súlyproblémái ellenére ezúttal állítólag nincs súlyfeleslege, azaz vélhetően kiválóan edzett állapotban - saját állítása szerint élete legjobb formájában - várja a nagy csatát.

Eközben Nagy "Csonttörő" János csöppet sem titkolózik, nem bujkál a sajtó elől. Hétfőn is a Megyeri úton edzett, mestere, Klein Csaba szerint 2,5 kiló "van rajta", ami egyetlen komoly tréninggel simán leadható. Az utolsó héten már nincs kesztyűzés, azaz csupán "árnyék, zsák, és iskola" szerepel a programban.

A nyilvános sajtóedzést és a kötelező sajtóértekezletet csütörtökön tartják Győrben, a mérlegelésre péntek délután kerül sor ugyanott.

Ch. Gáll András