Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy Nagy János, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka decemberben a Nemzetközi Boksztanács (IBC) világbajnoki övéért mérkőzhet meg az argentin Julio Pablo Chacónnal.

Az összecsapás megfigyelője (supervisora) nem más lesz, mint az IBC ügyvezető alelnöke, Bernie LaFratta. A napokban ugyanakkor az is eldőlt, hogy a két klasszis nem csak az IBC vb-koronájáért csatázik majd, ugyanis a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalos kihívói pozícióját is a magyar-argentin párharc kimenetele határozza meg.

A december 18-án sorra kerülő győri gála főmérkőzését hatalmas várakozás előzi meg, hiszen az a két bokszoló tavaly októberben rendezett meccsének visszavágója is lesz egyben. Az akkori összecsapást a "Csonttörő" becenévre hallgató magyar bunyós vitatott körülmények között - mélyütéssel - technikai KO-val nyerte.

Nagy János az egyetlen magyar profi ökölvívó, aki mind a négy nagy szervezet (WBC, IBF, WBA, WBO) világranglistáján az első tízben foglal helyet.