Vágólapra másolva!
Serena Williams és Vera Zvonarjova csatlakozásával teljessé vált a női teniszezők november 10-én kezdődő Los Angeles-i világbajnokságának a nyolcfős névsora.

Utóbbi - akivel már öt orosz tagja van a vb mezőnyének - az amerikai Jennifer Capriatit a philadelphiai viadal negyeddöntőjében verte, s ezzel harcolta ki a szereplés lehetőségét. Ugyanott a szintén esélyes Venus Williams az Amelie Mauresmótól elszenvedett vereségével "nyitotta meg" az utat húga előtt.

Kettejük előtt Jelena Gyementyjeva, a wimbledoni bajnok Marija Sarapova, a Roland Garroson győztes Anasztaszja Miszkina, a US Openen diadalmaskodó, szintén orosz Szvetlana Kuznyecova, valamint az amerikai világelső Lindsay Davenport és Mauresmo kvalifikálta magát a kaliforniai szupertornára. A belga Justine Henin-Hardenne betegsége miatt az idén már nem versenyezhet, pedig eredményei alapján pályára léphetne.

A Los Angeles-i kieséses rendszerű viadal összdíjazása 3 millió dollár. Tavaly a belga Kim Clijsters diadalmaskodott, az idei győztes az egymillió dollár mellé egy Porsche sportkocsit is kap, melyet azonban jótékony célokra kell adományoznia.