Vágólapra másolva!

Elbúcsúztatták Mizsér Jenő mesteredzőt

A családtagok mellett több száz egykori sporttárs, tanítvány, barát vett búcsút csütörtökön az október tizedikéről tizenegyedikére virradóra súlyos betegségben, 75 évesen elhunyt Mizsér Jenő öttusa-mesteredzőtől. A szertartásra Budapesten, a kelenföldi Szent Gellért-plébániatemplomban került sor.

A Magyar Öttusa Szövetség, a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság és az Újpesti Torna Egylet nevében Császári Attila, a hazai sportági szövetség elnöke, a barátok képviseletében pedig Raksányi Gellért színművész búcsúzott az öttusa elmúlt fél évszázadának meghatározó alakjától. Császári Attila a pályafutás ismertetése mellett a mesteredző tisztességéről és a munka iránti alázatáról beszélt, míg Raksányi Gellért a Mizsér Jenő valamennyi tevékenységét átható hitre emlékeztette a jelenlévőket.

Mizsér Jenő az öttusával 1953-ban versenyzőként került kapcsolatba, majd klub- és válogatottedzőként, valamint szakosztályvezetőként, szakfelügyelőként, továbbá versenybíróként fél évszázadon át szolgálta szeretett sportágát, melynek múltjával, változó szabályaival, illetve mindenkori történéseivel több kötetben - így például Az öttusa története címűben - ismertette meg az érdeklődőket. Nagymértékben járult hozzá többek között fia, az olimpiai és világbajnok Mizsér Attila sikereihez.