Vágólapra másolva!
Szakított egymással Lleyton Hewitt és Kim Clijsters, a teniszvilág álompárja, így semmi sem lesz a januárra kitűzött esküvőből. A pár közel egy éve volt együtt, és a belga teniszezőnő szinte minden versenyre elkísérte 23 éves ausztrál szerelmét, mivel ő maga hónapok óta sérüléssel bajlódik.

"Kim és Lleyton személyes okokból úgy döntöttek, hogy elválnak útjaik" - áll a női világranglistán tizedik Clijsters honlapján. A közlemény hangsúlyozza: "Kim és Lleyton kijelenti, nem kívánnak erről nyilatkozni a sajtónak, mert mindez csak kettejük privát életére tartozik."

A párt sokan az Agassi-Graf kettős "utódjának" tartották a szerelem terén, ha ők nem kötötték volna teljesen le a sajtó figyelmét, akkor minden bizonnyal Clijstersék váltak volna 2001 médiasztárjává. Elvégre abban az évben Hewitt megnyerte a US Opent, a sydneyi Mesterek Kupáját, döntőig vitte az ausztrál Davis-kupa-csapatot és a sportág történetének legfiatalabb világelsőjeként zárta az esztendőt.

A belga teniszező országa első képviselőjeként jutott Grand Slam-fináléba, elhódította a Fed-kupát, Belgiumban Az év sportolója lett.

A pár 2000-ben egy másik teniszklasszis, Patrick Rafter partiján ismerkedett össze, s tavaly decemberben, egy luxusjacht fedélzetén tartották eljegyzésüket.

Kim még szeptemberben is azt nyilatkozta, álomesküvőt terveznek Belgiumban.