Vágólapra másolva!
A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) igent mondott Gyurkovics Ferencék beadványára. Szakszóval: befogadta a CAS azt a fellebbezést, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által doppingvétség vádjával az athéni olimpiáról kizárt és elmarasztalt két magyar súlyemelő, Gyurkovics és Kovács Zoltán jogi képviselői nyújtottak be.

Erről az egyik ügyvéd, Beleznay Zsolt számolt be pénteken a távirati irodának, hozzátéve, hogy harmadik védencük dolgában a NOB irányában egyelőre nincs teendőjük, mivel a nyári ötkarikás játékokon még a súlyemelő-verseny előtt visszaléptetett Kecskés Zoltánnak nem a NOB, hanem az IWF, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség állapította meg a doppingvétségét.

Gyurkovicsék jogi képviselője elmondta, hogy a CAS hivatalos értesítőjét megkapták mindkét ügyben. A Sportdöntőbíróság azt is tudatta velük, hogy elfogadta a javasolt Dávid Gyulát, így az általuk megjelölt bíró tagja lehet annak a háromfős választott bíróságnak, amely majd a magyar súlyemelők fellebbezését tárgyalja.

A CAS egyidejűleg felszólította a NOB-ot, hogy csatolja be azokat a sérelmezett határozatokat, amelyekben elmarasztalta Gyurkovicsot és Kovácsot, továbbá jelölje meg saját választott bíróját a háromtagú testületbe.

A magyar súlyemelők jogi képviselőinek, Beleznaynak és Hegedűs Lászlónak 10 nap áll a rendelkezésükre, hogy bizonyítékaikat - amelyek révén kiderülhetne, hogy a NOB jogszerűtlenül, törvényt sértve járt el a sportolókkal szemben - benyújtsák a CAS-nak és megjelöljék tanúikat.