Vágólapra másolva!
Bor Barna (+100 kg) három ippongyőzelemmel már a legjobb négy között van a Papp László Sportarénában csütörtökön megkezdődött junior cselgáncs-világbajnokságon. A nőknél Csernoviczki Évát (48 kg), Tóth Lillát (52) és Gubek Zsófiát (63) egyaránt két nyertes meccs választja el a bronzéremtől. Pénteken további hat versenyzőnk lép tatamira.

A Papp László Sportarénában csütörtökön délelőtt 65 ország mintegy 600 versenyzőjének részvételével megkezdődött a XII. junior cselgáncs-világbajnokság, amelynek első napi magyar mérlegét Hangyási László, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke a következőképpen vonta meg: kezdésnek igazán kiváló. S valóban, hiszen a válogatott legnagyobb reménységének számító (a 112,5 kg-os súlya miatt ezt szó szerint is vehetjük) junior Európa-bajnok Bor Barna a +100 kg-ban szombaton a legjobb négy között, azaz a döntőbe jutásért meccselhet a francia Bonvoisinnel. Az biztos, hogy a mezőnyből a 19 éves paksi dzsúdósnak van a legerősebb bemelegítő partnere, mégpedig klubtársa, az olimpiai és világbajnok Kovács Antal, s eddig ennek a színvonalnak megfelelően menetel: tunéziai, ukrán és bolgár ellenfelét is ipponnal verte.

"Az egész mezőnyből a bolgár Ilijevtől tartottam a legjobban, bár szombaton a francia srác ellen sem lesz egyszerű dolgom. Amikor edzőtáborokban meccseltünk egymással, akkor legyőztem, viszont az eddigi egyetlen tétmérkőzésünket ő nyerte. Bízom benne, hogy most én győzök" - nyilatkozta a Vak Bottyán gimnázium negyedikes tanulója, akiről Kovács Antal úgy fogalmazott: "Ezen a vb-n bármire képes lehet".

A nőknél Csernoviczki Évát (48 kg), Tóth Lillát (52) és Gubek Zsófiát (63) a vigaszágon egyaránt két nyertes meccs választja el a bronzéremtől. A csütörtöki krónika számunkra szomorú része: Dravecz Zsolt (90 kg), Szőke Andor (100) és Baczkó Bernadett (57) helyezetlenül zárt. Az egy hónappal ezelőtti junior Eb-n aranyérmet nyert Baczkó szereplése kétségkívül csalódás, első meccsén ipponnal kapott ki az izraeli Schlsingertől.

A pénteki selejtezők során magyar részről a férfiaknál Burján László (60 kg), Horváth Gergely (66), Szemán Gergely (73) és Madarász Tamás (81), a nőknél Mészáros Anett (70) és Cserháti Eszter (78) lép tatamira.

Fábik Tibor