Vágólapra másolva!
A magyar férfiasztalitenisz-válogatott 3-0-ra kikapott Lengyelország csapatától a Budapesten rendezett Európa-bajnoki selejtezőn, s ezzel továbbra is nyeretlen a csoportjában.

Az éllovas, és eddig veretlen vendégek - akik otthonukban 3-2-re nyertek aktuális riválisuk ellen - legjobb összeállításukban érkeztek Magyarországra, s érvényesítették a papírformát. A házigazdák egyetlen mérkőzést sem tudtak nyerni, bár két találkozó is rendkívül szoros volt. Fazekas Péter például négy meccslabdáról kapott ki Bartosz Suchtól.

"A játék képe alapján irreálisnak tartom a végeredményt. A kudarc ellenére elégedett vagyok a csapattal, amelynek tagjai példásan küzdöttek, és mindent megtettek a sikerért. Sajnos, most nem jött össze a győzelem, de a folytatásban megpróbálunk javítani" - értékelte a Jégszínházban rendezett összecsapást Harczi Zsolt, a válogatott debütáló, 37 éves trénere.

eredmény:
Magyarország-Lengyelország 0-3
Fazekas Péter - Bartosz Such 2-3
Jakab János - Lucjan Blaszczyk 1-3
Zwickl Dániel - Tomasz Krzeszewski 2-3

a csoport másik keddi mérkőzésén:
Fehéroroszország - Ausztria 0-3

a csoport állása 4 forduló után: 1. Lengyelország 4 győzelem, 2. Ausztria 3, 3. Fehéroroszország 1, 4. Magyarország 0.

A magyar együttes legközelebb novemberben, Ausztria vendégeként lép asztalhoz a sorozatban. Harczi Zsolt együttesének célja, hogy elkerülje az utolsó helyet a csoportban, s így a jövő évi dániai Eb-n a Premier Divízióban, azaz a legjobbak között szerepelhessen, ne pedig egy osztállyal lejjebb.