Vágólapra másolva!
A már két etapon is diadalmaskodó Alessandro Petacchi nyerte meg a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát. Összetettben továbbra is a hazai közönség előtt szereplő Manuel Beltrán áll az élen.

Bodrogi László, aki első magyarként vesz részt az év hagyományosan utolsó háromhetes viadalán, a karavánnal együtt a 126. helyen ért célba, ezzel összetettben egy helyet előrelépve a 96., 16:33 perc hátránnyal.

A Castellón és Valencia közötti 170 km-es szakasz végén mezőnybefutó döntött, melyben az olasz sprinter simán előzte meg legnagyobb riválisait, a német Erik Zabelt és az előző etapot megnyerő kétszeres világbajnok spanyol Oscar Freirét, aki a szakasz előtt épp azt ecsetelte, hogy nem Petacchi a legjobb sprinter, csak jók a segítői.

Petacchi eredménysora lenyűgöző a háromhetes körversenyeken: tavaly a Giro d'Italián hatszor, a Tour de France-on négyszer, a Vueltán pedig ötször diadalmaskodott. Idén sem áll sokkal rosszabbul, ugyanis Olaszországban ezúttal a viadal második világháború utáni rekordját megdöntve kilencszer haladt át elsőként a célvonalon, igaz, Franciaországban nem fűződik etapsiker a nevéhez, sérülés miatt ugyanis feladta a versenyt. Összességében 2004-ben ez volt a 20. győzelme.

7. szakasz, Castellón-Valencia, 170 km:
1. Alessandro Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 3:53:04 ó
2. Erik Zabel (német, T-Mobile) azonos idővel
3. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) a.i.
...126. Bodrogi László (QuickStep-Davitamon) a.i.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Manuel Beltrán (spanyol, US Postal) 26:28:43 ó
2. Floyd Landis (amerikai, US Postal) azonos idővel
3. Gyenisz Mencsov (orosz, Illes Balears-Banesto) 4 mp hátrány
...96. Bodrogi László (QuickStep-Davitamon) 16:33 p h.

Szombaton az Almussafes körüli 40 km-es egyéni időfutam vár a mezőnyre.