Vágólapra másolva!
Roger Federer és Tim Henman egyaránt sikerrel vette a negyedik fordulót az amerikai nyílt teniszbajnokságon, igaz Federer ellenfele sérülése miatt le sem játszotta a mérkőzését, míg Henman 3-0-ra vezetett a döntő játszmában, amikot a német Kiefer csuklósérülés miatt feladta.

Az első kiemelt Federer a román Andrei Pavellel játszott volna, ám Pavel porckorongsérve miatt visszalépett, így a svájci játék nélkül került a negyeddöntőbe. Az elődöntőbe jutásért Andre Agassi lesz Federer ellenfele, aki az előző meccsek után elfáradó (három csatáján összesen 12 órát teniszező) örmény Szargszjan ellen könnyedén jutott a 8 közé. A születésnapos Henman ellenben fordulatos mérkőzést vívott Kieferrel, az első játszmában már 4-0-ra és 5-3-ra is vezetett a német, mégis rövidítésbe torkollott a szett, amit végül Kiefer nyert.

A másodikban 4-3-nál vezetett először a mérkőzés folyamán a brit, de annyira megtetszett neki ez az állapot, hogy legközelebb a harmadik játszma hatodik játékában engedte szóhoz jutni Kiefert. A negyedikben megint jött a rövidítés, és megint a német ütött jobban, így jöhetett a döntő játszma. Ahol Henman elhúzott 3-0-ra, ráadásul Kiefer csuklója megsérült egy rossz mozdulat következtében, ezzel az ötödik helyen rangsorolt szerva-röpte-specialista brit először jutott a nyolc közé a US Openen.

A nőknél a japán Aszagoe nem kiemeltként verekedte magát a negyeddöntőbe, miután három szettben búcsúztatta a huszonkilencedik kiemelt görög Daniilidut. A japán teniszező a döntő játszmában már 5:0-ra vezetett, s meccslabdája volt, ám görög ellenfele hárított és szépített, majd további két gémet nyert meg, sőt labdája volt az 5:4-hez is. Ekkor azonban elfogyott Daniilidu tudománya. Aszagoe a legjobb négy közé jutásért a Lindsay Davenport (amerikai, 5.)-Venus Williams (amerikai, 11.) párharc győztesével találkozik.

Magyar siker is jutott hétfőre, Szávay Ágnes ugyanis legyőzte a dél-koreai Kim Szo Jungot a juniorok versenyének első körében.

férfi egyes, 4. forduló:
Henman (brit, 5.) - Kiefer (német, 19.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:1, 6:7 (4-7), 3:0-nál Kiefer feladta
Federer (svájci, 1.) - Pavel (román, 16.) játék nélkül
Agassi (amerikai, 6.) - Szargszjan (örmény) 6:3, 6:2, 6:2
Hrbaty (szlovák, 22.) - O. Rochus (belga) 2:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:0

női egyes, 4. forduló:
Aszagoe (japán) - Daniilidu (görög, 29.) 7:6 (7-4), 4:6, 6:3

junior lányok, 1. forduló:
Szávay Ágnes (13.) - Kim Szo Jung (dél-koerai) 3:6, 6:2, 6:2