Vágólapra másolva!
Létrejött az álomdöntő a Torontóban zajló, 2,5 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán, a Mestersorozat hatodik állomásán: az első helyen kiemelt Roger Federer és a másodikként rangsorolt Andy Roddick jutott a fináléba.

A kétszeres wimbledoni bajnok svájci világelső három játszmás mérkőzésen jutott túl a svéd Thomas Johanssonon, s ezzel 22 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. A címvédő Roddick - a világranglista második helyezettje - az utóbbi hetekben nagyszerű formában teniszező német Nicolas Kiefert verte az elődöntőben (a két játékos a múlt heti, indianapolisi torna fináléjában is összecsapott egymással, az a mérkőzés szintén Roddick sikerét hozta), s így lehetőséget adott magának arra, hogy visszavágjon Federernek a július eleji wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért.

Eredmények, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - T. Johansson (svéd) 4:6, 6:3, 6:2
Roddick (amerikai, 2.) - Kiefer (német) 7:5, 6:3

A francia nyílt teniszbajnokság idei győztese, az orosz Anasztaszja Miszkina, valamint az amerikai Lindsay Davenport jutott a döntőbe a San Diegóban zajló, 1,3 millió dollár összdíjazású női tornán.

A harmadik helyen kiemelt 23 éves Miszkina honfitársával, Vera Zvonarjovával találkozott a legjobb négy között, s maratoni csatában, 2 óra 28 perc alatt győzött úgy, hogy a siker eléréséhez nem kevesebb mint kilenc meccslabdát kellett hárítania. A döntő szett rövidítésének végén 17-15-öt mutatott az eredményjelző.

A 28 esztendős Davenportnak ennél jóval könnyebb dolga volt az elődöntőben: két sima szettben nyert az ötödikként rangsorolt, szintén orosz Jelena Gyementyjeva ellen, s ezzel sorozatban harmadik WTA-döntőjébe jutott be. Az amerikai klasszis múlt vasárnap Los Angelesben, egy héttel korábban pedig Stanfordban diadalmaskodott.

Eredmények, elődöntő:
Miszkina (orosz, 3.) - Zvonarjova (orosz, 12.) 6:2, 6:7 (4-7), 7:6 (17-15)
Davenport (amerikai, 4.) - Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:2, 6:4