Vágólapra másolva!
Mandula Petra és Kapros Anikó fölényes győzelemmel jutott be a 110 000 dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix tenisztorna negyeddöntőjébe.

Kapros Anikó bejutott villámgyőzelmet aratott az ausztrál Samantha Stosur felett. A harmadik helyen kiemelt magyar játékos hallatlanul magabiztosan játszott, s már a félórás első szett elején elvette ellenfele adogatását. Stosur nem tudott mit kezdeni Kapros vonalközeli, erősen megütött labdáival.

A folytatásban is az történt, amit a világranglistán jelenleg 48. Kapros akart: már az első gémben előnybe került, majd 3:1-nél újra brékelt. A vége felé ugyan volt egy pillanatnyi rövidzárlat, ám utána hamar kiderült: ezúttal csak egy játékos van a pályán, és azt Kapros Anikónak hívják. "Nagyon jól ment a játék, és külön örülök annak, hogy sokat javult az adogatásom" - mondta a magyar játékos. Kapros az elődöntőbe jutásért Benesovával mérkőzik.

A világranglistán 34. Mandula Petra szintén gyors győzelmet aratott: 53 perc alatt múlta felül a selejtezőből szerencsés vesztesként feljutó osztrák Yvonne Meusburgert (277.). "Az első fordulóban Razzano ellen jól 'bemelegítettem', s most is csak annyit adtam ki magamból, ami feltétlenül szükséges volt a győzelemhez" - mondta Mandula. "Még nehéz mérkőzések következnek, de szeretném megnyerni a tornát."

Az első játszmában a hazai játékos pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra, aztán egy kis rövidzárlat következett, s ellenfele kiegyenlített, ám ez valóban csak rövid megingás volt, mert végül biztosan szerezte meg a vezetést.

A második szett valódi villámjáték volt: a remek formában lévő magyar teniszező 18 perc alatt döntötte el a továbbjutást. Kiválóan adogatott, s végre a hazai közönség is láthatta azokat a remek tenyereseket és ejtéseket, amelyekkel két hete a charlestoni tornán valósággal az őrületbe kergette Jelena Dokicot és Jennifer Capriatit. Igaz, Meusburger jóval kevesebb ellenállást tanúsított, mint a szerb-montenegrói, vagy az amerikai világsztár.

Mandula a legjobb négy közé jutásért a világranglistán jelenleg 70. Martina Suchával mérkőzik, s amennyiben Kapros és ő is sikerrel veszi a következő akadályt, mindenképpen lesz magyar döntős a budapesti tornán.

A Németh Virág, Szávay Ágnes kettős bejutott a GP párosversenyének elődöntőjébe, miután két játszmában győzött egy ausztrál duó ellen. A Gubacsi Zsófia, Nagy Kyra kettős vereséget szenvedett a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntőben:
Kapros Anikó (3.) - Stosur (ausztrál) 6:2, 6:1
Benesova (cseh, 6.) - Vakulenko (ukrán) 7:5, 3:6, 6:2
Sucha (szlovák) - Parra (spanyol, 7.) 6:4, 6:0
Mandula Petra (2.) - Meusburger (osztrák) 6:4, 6:1
Mamic (horvát) - Garbin (olasz) 4:6, 6:2, 7:5

A negyeddöntő párosítása:
Mamic - Pennetta (olasz)
Cervanova (szlovák) - Jankovic (szerb-montenegrói, 8.)
Kapros - Benesova
Mandula - Sucha

A Mandula, Schett-Schwartz, Wöhr összecsapást szombaton rendezik, a többi mérkőzést pénteken játsszák.

Páros, negyeddöntő:
Németh Virág, Szávay Ágnes - Stewart, Stosur (ausztrál) 6:3, 7:6 (7-2)
Schwartz, Wöhr (osztrák, német) - Gubacsi Zsófia, Nagy Kyra (4.) 2:6, 6:4, 6:2

Az elődöntő párosítása:
Mandula Petra, Barbara Schett (magyar, osztrák, 1.) - Schwartz, Wöhr
Benesova, Kurhajcova (cseh, szlovák, 2.) - Németh, Szávay