Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko rendkívül komolyan készül a magyar idő szerint vasárnap hajnalban 2.40-kor Los Angelesben sorra kerülő Corrie Sanders elleni nehézsúlyú profi ökölvívó címmérkőzésre.

"Nem becsülöm le Sanderst, mint azt tavaly az öcsém tette" - mondta Klicsko, utalva testvére, Vlagyimir kínos kudarcára a dél-afrikai bokszoló ellen. "Sanders gyors és nagyokat üt, így oda kell figyelnem. Amikor Chris Byrd legyőzött engem, akkor Vlagyimir állt rajta bosszút értem. Most rajtam a sor, hogy megtegyem ezt érte, Sandersszel szemben."

Vitalij kitért öccse múlt hétvégi vereségére is. "Biztos voltam abban, hogy a testvérem könnyedén legyőzi Lamon Brewstert. Nem így történt, de ezen most nem gondolkodom. A saját mérkőzésemre koncentrálok."

Sanders úgy véli, hogy riválisának lesz több veszítenivalója. "Biztosan rajta lesz nagyobb a nyomás" - vélekedett a dél-afrikai. "Harmincnyolc éves vagyok, különösebb tragédia akkor sem történik, ha kikapok, de természetesen győzni szeretnék."

Klicsko a 36. profi csatájára készül, eddig 33 siker mellett kétszer kapott ki. Sanders mérlege 39 győzelem, két vereség. Egy győztese azonban már most van a Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt összecsapásnak: a menedzser Klaus-Peter Kohl 20 éves promóteri tevékenysége során először fordul elő, hogy egy világbajnoki párharc mindkét résztvevőjének ő szervezi a mérkőzéseit.