Vágólapra másolva!
Martina Navratilova ütőt ragad jövő héten az Amelia Island-i tornán. Ebben még semmi különleges nincs, abban már annál inkább, hogy a tenisz nagyasszonya egyes mérkőzést játszik majd.

Az egykor csehszlovák, jelenleg amerikai színekben versenyző klasszis az elmúlt tíz évben mindössze kétszer játszott egyes mérkőzést, két éve az eastbourne-i versenyen az első fordulóban még legyőzte Panovát, de aztán Hantuchova megállította.

Azóta csak párosban lépett pályára, hogy nem sikertelenül azt bizonyítja, hogy a most folyó Key Biscayne-i tornán Lisa Raymonddal az elődöntőben vannak. A 48 éves Navratilova már 2002-ben bekerült a rekordok könyvébe, akkor negyvenöt évesen és nyolc hónaposan a legidősebb teniszezőnő volt, aki pályára lépett egy WTA eseményen.

Az örökifjú sztár korábban hétszer is a világranglista élén zárta az évet, 167 egyesben elért tornagyőzelménél senki nem tud többet felmutatni, a Grand Slam tornákon pedig tizennyolcszor diadalmaskodott szingliben, és harminchétszer párosban. A Bausch&Lomb bajnokságon (ez a jövő heti torna hivatalos neve) a nyolcvanas években háromszor is magasba emelhette a trófeát (1980, 84, 88), most pedig a szervezőknek köszönhetően szabadkártyával újra tagja lesz a mezőnynek.