Vágólapra másolva!
Március 1-8. között Katar fővárosában, Dohában rendezik meg a 47. asztalitenisz világbajnokság csapatversenyét. A Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina, Fazekas Mária, Póta Georgina összetételű együttesünktől a nyolc közé jutás az elvárás.

Az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) döntése alapján 2003-tól külön rendezik a világbajnokság csapat és egyéni versenyszámait. Ennek eredményeként a sorozatban 47. felnőtt világbajnokság egyéni versenyszámaiban tavaly hirdettek győzteseket Franciaország fővárosában, Párizsban.

A jövő heti dohai csapat világbajnokságon együttesenként 4-4 férfi és női játékos vehet részt. Ami a magyarokat illeti, a férfiaknál a tavaly két számban is országos bajnok, az Európa-bajnoki selejtezőn a világbajnok Werner Schlagert legyőző Demeter Lehel (a világranglistán 188.), a szintén Európa-bajnoki selejtezőn az Európa-bajnok Vladimir Szamszonovot legyőző, idei Budapest Bajnokságon győztes Pázsy Ferenc (94.), a tavalyi TOP 12-n győzedelmeskedő Zwickl Dániel (187.) és az idei Budapest Bajnokságon 2. helyezett Fazekas Péter (162.) kapott bizalmat.

A nőknél a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla (39.), az ötszörös Eb-aranyérmes Tóth Krisztina (18.), a hozzájuk hasonlóan olimpiai kvótát szerzett, s csapatban egyszeres Eb-1. Fazekas Mária (63.), valamint az ifjúsági Európa-bajnok Póta Georgina (79.) alkotja a csapatot.

Az utolsó, 2001-ben, Japánban megrendezett világbajnokságon a nők a 7., míg a férfiak a 22. helyen végeztek. A női csapat esetében idén is a legjobb 8 közé jutás az alapvető célkitűzés. A hölgyek a bajnoki divízióban először Hongkong ellen állnak asztalhoz március 1-én, hétfőn.

Fábik Tibor