Vágólapra másolva!
A szombati Nagy János - Kirkor Kirkorov címegyesítő nagypehelysúlyú profiboksz-mérkőzés előtti pénteki mérlegelésen a bolgár bunyós húsz dekával kevesebbet nyomott Csonttörőnél. A tapolcai összecsapás tétje kettős: Nagy amellett, hogy meg akarja védeni WBO-kisvilágbajnoki övét, meg akarja kaparintani a WBA - jelenleg betöltetlen - interkontinentális címét is.

A pénteken hazánkba érkezett egyszeres világ- (1991, Sydney) és kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Kirkorov 58,20 kg-mal mérlegelt, Nagy János pedig 58,40-nel. "Mindketten 'rátartással' készültünk a mérlegelésre, semmit sem bíztunk a véletlenre" - mondta Nagy János. "Délelőtt még edzettem, szaunáztam, mielőtt leutaztam volna Tapolcára, így könnyedén hoztam a súlyomat."

Klein Csaba, Csonttörő edzője azt mondta, maguk között tréfásan elnevezték "temetkezési vállalkozónak" Kirkorovot, ugyanis a bolgár külseje annyira zordon. "Persze a külső mit sem számít, mindig a szorítóban dől el, ki a legény a gáton" - fogalmazott a mester.

A Felix-Promotion rendezésében sorra kerülő összecsapás pénzdíjáról Nagy annyit mondott, hogy eddigi profi karrierje során - melynek mérlege 15 meccs, 15 győzelem - még egyszer sem bokszolt ekkora összegért, beleértve az októberi, szolnoki Chacón elleni mérkőzést is.

További információ a hat mérkőzésből álló, "Dupla vagy semmi" elnevezésű gáláról, hogy sikerült ellenfelet találni dr. Csábi Bettinának. Veretlen világbajnoki kihívónk a debreceni Varga Ágnessel találkozik.

A szombat esti gála műsora a tapolcai Városi Sportcsarnokban:
Popovics Tamás - Béres Zoltán
(Félnehézsúlyú mérkőzés, 6 menet)

Kovács Attila - Kalocsai Zoltán
(Nagyváltósúlyú mérkőzés, 6 menet)

Nagy Zsolt - Marek Moticka
(Pehelysúlyú mérkőzés, 4 menet)

Dr. Csábi Bettina - Varga Ágnes
(Női harmatsúlyú mérkőzés, 6 menet)

Nagy József - Balázs József
(Középsúlyú mérkőzés, 6 menet)

Nagy János - Kirkor Kirkorov
(WBO és WBA nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címmérkőzés, 12 menet)

Kezdési időpont: 19 óra, Nagyék meccse fél tíz körül kezdődik. A "Dupla vagy semmi" gálát a TV2 (19.40-től) élőben közvetíti.

Ch. Gáll András