Vágólapra másolva!
Egy illúzióval szegényebbek lettünk: Marion Jones nem indul a budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok amerikai klasszis pénteken este a birminghami National Indoor Arenában 60 méteren és távolugrásban is rajthoz áll, ám ezzel a maga részéről befejezettnek nyilvánítja a fedett pályás szezont.

A 2000-es sydneyi olimpián öt érmet (100-on, 200-on és 4x400-on aranyat, 4x100-on és távolugrásban bronzot) szerzett, s ötszörös világbajnok amerikai klasszis tizenhét hónappal utolsó versenye és hét hónappal fia, Tim Montgomery Junior születése után (a papa a 100 m világcsúcstartója) február 6-án tért vissza a pályára. A New York-i Madison Square Gardenben a 97. Millrose Games-en 60 méteren indult, s 7,21 mp-es idővel nyert is.

Marion Jones pénteken este Birminghamben 60 méteren és távolugrásban is rajthoz áll, de amint szerdán, már a brit városban tartózkodva bejelentette, a fedett pályás szezonban több versenyen nem indul. Bármilyen eredményt ér el a National Indoor Arenában, hazautazik az Egyesült Államokba, megkezdi a felkészülést a szabadtéri idényre, s a lehető legtöbb időt szeretné tölteni gyermekével. Jones nem tagadta, hogy a fedett pályás versenyek igazából soha sem hozták lázba.

Érdekesség, hogy Jones távolugrásban utoljára a sydneyi olimpián versenyzett. Elmondása szerint az utóbbi hat hónapban edzője, Dan Pfaff segítsége révén sokat javított a technikáján, és reméli, hogy ebben a számban is kiemelkedő eredményekre lesz képes. Jones azt is elárulta, hogy a 2008-as pekingi olimpiáig szeretne versenyezni.

Fábik Tibor