Vágólapra másolva!
A pénteki csapatezüst után az egyéni versenyben is dobogóra állhatott magyar vívó a Barcelonában rendezett férfipárbajtőr Világkupa-viadalon: Boczkó Gábor remek teljesítménnyel második lett, miután a döntőben 15-12-es vereséget szenvedett az észt Kaido Kaabermától. Zalaegerszegen francia győzelem született, Nagy Tímea a negyeddöntőig jutott Saint-Maurban.

Barcelonában a háromszoros Európa-bajnok Boczkó a negyeddöntőben egy másik magyar, a szintén remekül vívó Imre Géza ellen nyert 15-9-re, majd az elődöntőben a kínai Tuo Tongot iskolázta le (15-3). Imre a hatodik helyen zárt. Közel állt a nyolc közé kerüléshez a születésnapos, tavaly győztes Kovács Iván, aki a 16 között nagy küzdelemben, hosszabbításban maradt alul riválisával szemben. Kulcsár Krisztián a 32, Fekete Attila pedig a 64 között fejezte be a szereplését.

Ott volt az óriási, 178 fős mezőnyben a Spanyolországban edzőtáborozó magyar öttusa-válogatott két tagja is, Balogh Gábornak és Horváth Viktornak azonban nem sikerült felkerülnie a selejtezőből a 64-es táblára.

Brice Guyart révén francia győzelem született a Zalaegerszegen rendezett férfitőr Világkupa-versenyen. A magyarok közül Marsi Márk szerepelt a legjobban, de a negyeddöntőbe már neki sem sikerült beverekednie magát: a 16 között 15-13-as vereséget szenvedett a lengyel Wojciech Szuchnickitől, s a 14. helyen zárt. Mellette még három hazai vívó léphetett pástra a 64-es táblán vasárnap, a rendkívül erős mezőnyben azonban Juhász Attila, Juhász Bence és Berjozkin Anton egyaránt az első körben búcsúzott.

Hamar, ugyancsak a nyitófordulóban fejezte be a szereplését a 2002-ben világbajnok, tavaly vb-ezüstérmes olasz Simone Vanni, s ezúttal több további vb- dobogós is lemaradt a végküzdelmekről.

Eredmények,
a negyeddöntőben:
Brice Guyart (francia) - Roland Schlosser (osztrák) 15-8
Michel Ludwig (osztrák) - Sebastien Coutant (francia) 15-10
Tomer Or (izraeli) - Wojciech Szuchnicki (lengyel) 15-6
Marco Vannini (olasz) - Ha Csang Duk (dél-koreai) 15-14

az elődöntőben:
Guyart - Ludwig 15-7
Vannini - Or 15-11

a döntőben:
Guyart - Vannini 15-5

a végeredmény: 1. Guyart, 2. Vannini, 3. Or és Ludwig, 5. Coutant, 6. Schlosser, 7. Ha, 8. Szuchnicki, ...14. Marsi, ...38. Juhász A., ...40. Juhász B., ...43. Berjozkin.

A magyarok közül Nagy Tímea szerepelt a legjobban a franciaországi Saint-Maurban rendezett nőipárbajtőr-Világkupán. A sydneyi olimpiai bajnok a negyeddöntőig verekedte el magát, ahol ráadásban esett találattal kikapott a lett Julia Vansovicától. A viadalt a hazaiak erőssége, Maureen Nisima nyerte meg.

Eredmények,
a negyeddöntőben:
Evelyn Halls (ausztrál) - Imke Duplitzer (német) 15-10
Julija Vansovica (lett) - Nagy Tímea 10-9
Maureen Nisima (francia) - Tatjana Fahrutgyinova (orosz) 15-8
Britta Heidemann (német) - Ljubov Sutova (orosz) 15-13

az elődöntőben:
Halls - Vansovica 15-9
Nisima - Heidemann 10-9

a döntőben:
Nisima - Halls 15-13