Vágólapra másolva!
Marion Jones, napjaink legjobb rövidtávfutónője a hét végi Verizon Millrose Games elnevezésű, hagyományos fedett pályás atlétikai viadalon visszatér a rekortánra. A New York-i Madison Square Gardenben, szombaton esedékes rendezvényen 2002 szeptembere óta először versenyez a 28 éves amerikai sprinter. Jones tavaly júniusban szült, fia, Tim lassan nyolc hónapos, és a mama úgy érzi, megfelelő formában van a visszatéréshez.

Jones élettársa, és gyermeke apja a férfi 100 méteres síkfutás világcsúcstartója, Tim Montgomery, a két sportoló jelenleg új edzőjük, Dan Pfaff irányításával a Kajmán-szigeteken készül. Az háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok Jones az athéni játékokon is több számban kíván indulni, azt azonban még nem közölte, hogy ugyanúgy öt aranyérem megszerzése-e a célja, mint Sydneyben volt. Akkor ebből három sikerült.

Jones az MSG-ben minőségi ellenfelekkel kerül szembe, így például Torri Edwardsszal, a tavalyi párizsi világbajnokság 100 méteres számának ezüstérmesével, Angela Williamsszel, Inger Millerrel és a tinisztárral, a 18 éves Allyson Felix-szel, aki tavaly megjavította Jones korosztályos világcsúcsát. Jonesnak a szombati lesz 1998 óta az első fedett pályás viadala.

"A Millrose Games az ideális verseny a visszatéréshez. Soha nem éreztem még magam ilyen jó erőben, mint most, nagy várakozásokkal tekintek a szezon elé, célom az olimpiai aranyérem, és nem is egy!" - jelentette ki Jones, aki, ha megnyeri szombaton a 60 métert, akkor 10 000 dollárt kap érte.

Ch. Gáll András