Vágólapra másolva!
Hamburgban megoperálták Dariusz Michalczewskit, a WBO korábbi félnehézsúlyú profi bokszvilágbajnokát. A "Tigris" jobb térdében egy levált porcdarab eltávolítására artroszkópos beavatkozást hajtottak végre, amely jól sikerült.

Michalczewski - a hamburgi Universum Boksz-Promotion frontembere - tavaly októberben veszítette el 48 győztes meccsen át őrzött világbajnoki címét, amikor a mexikói Julio César González 12 menetben, pontozással legyőzte őt.

"Készen állok arra, hogy testileg és lelkileg is csúcsformába hozzam magam, olyan formába, amely megfelelő ahhoz, hogy újból világbajnok legyek" - jelentette ki a lengyel származású ökölvívó.

Michalczewski a tervek szerint négy hét múlva kezdi meg az edzéseket, hogy valamikor tavasszal megverekedhessen a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címéért. Az Universum ugyanis - elkerülendő a találkozást Erdei Zsolttal, a WBO újdonsült világbajnokával - egy másik szervezet keretei között szándékozik menedzselni a 35 éves veteránt.

"Májusban készen állok az újabb világbajnoki címmérkőzésre. Egyszerűen arra vagyok kíváncsi, hogy meg tudom-e még verni őket. A félnehézsúlyú mezőny drámai átalakuláson ment át az utóbbi időben, elég csak arra gondolni, hogy Erdei Zsolt simán megverte az én legyőzőmet, Julio César Gonzálezt. Ez az eset is bizonyította, hogy nemcsak bajnoknak lenni nehéz, hanem a címet megvédeni is. Sőt, az még nehezebb…"

Ch. Gáll András