Vágólapra másolva!
Egyik magyarnak sem sikerült olimpiai kvótát szereznie az athéni öttusa Világkupa-döntő férfi versenyében: Balogh Gábor a 8., Horváth Viktor a 15., Kállai Ákos a 17. helyen zárt. Szombati szereplésével a győztes orosz Rusztem Szabirhuzin és az ezüstérmes lengyel Marcin Horbacz biztosította helyét a jövő évi nyári játékokon.

A magyarok jól kezdtek, legalábbis a mezőny feléhez hasonlóan mindhárman 180 kör fölött lőttek. A második szám viszont nem sikerült nekik, a vívásban Balogh 860, Horváth és Kállai pedig csak 720 pontig jutott.

Az úszást nyitott medencében, az olimpiai verseny majdani helyszínén bonyolították le, így a résztvevőknek szokatlanul hidegben, nagy szélben kellett teljesíteniük a 200 métert.

Három tusa után a magyarok közül Balogh állt a legjobban, tizedik volt, de mindössze 36 pontnyira lemaradva az élen állótól.

A lovaglás jól sikerült, a két hibátlan, 1200 pontos teljesítmény egyike Kállaié volt, Balogh és Horváth pedig csak két akadálynál hibázott. Teljesítményük értékét növeli, hogy hárman feladták a számot, s akadt mindössze 100 pontos produkció is a mezőnyben.

Zárásként a sok kanyarral tarkított futópályán Balogh és Horváth egy-egy hellyel hátrébb csúszott, Kállai pedig megőrizte négy szám utáni pozícióját.

A kvalifikáció kiharcolására még három Vk-versenyen, valamint a májusi, moszkvai világbajnokságon lesz lehetőség, a 32-es mezőny pedig majd a vb utáni világranglista alapján válik teljessé.

Eredmények:
1. Rusztem Szabirhuzin (orosz) 5468 pont
2. Marcin Horbacz (lengyel) 5464
3. Edvinas Krungolcas (litván) 5432
...
8. Balogh Gábor 5368
...
15. Horváth Viktor 5160
...
17. Kállai Ákos 5132

A Vk-döntőn vasárnap a nők versenyét rendezik, Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea és Füri Csilla részvételével.