Vágólapra másolva!
Csollány Szilveszter a jövő évi athéni ötkarikás játékokon már nem indul, visszavonult, de a jövőben is a tornasportban kíván tevékenykedni. A gyűrű olimpiai, világ- és Európa-bajnoka mindezt az életpályáját bemutató Szilas, a gyűrűkirály című könyv szerdai bemutatóján árulta el.
Forrás: MTI


Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent, Horváth Ferenc újságíró által jegyzett Szilas, a gyűrűkirály című, 1999 forintért kapható könyvben Csollány őszintén vall pályafutásáról, többek között arról az időszakról is, amikor úgy készült a versenyekre, hogy közben az Egyesült Államokban élt és edzősködött. S bizony nehéz volt átállnia az ottani mentalitásra:

"Sokat foglalkoztam pomponos lányokkal, Amerikában versenyeket is rendeznek nekik. Nyolc-kilenc ilyen csoportom is volt. Az egyik lány 165 cm magas volt, és legalább 90 kiló. De ha szóltam volna neki, hogy először fogyjon le, akkor megsértem a személyiségi jogait. Más furcsaság is akadt. Egy 12 éves kislány azt mondta, ha leesik a szerről, akkor beperel. Ilyen nem történt, de azért elgondolkoztam a dolgokon."

Csollány Szilveszter-linkgyűjteményhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/010/766

Csollány a legnagyobb sikerére, a 2000-ben Sydneyben szerzett olimpiai aranyra, a győzelem pillanataira így emlékszik vissza: " Felvillant előttem az a szemüveges, kancsal, görbe lábú gyerek, aki Győrben kezdett el tornászni, most pedig itt áll a világ tetején. Hosszú évekig vártam a sikerre, de elértem, amiért küzdöttem. És eszembe jutottak azok is - edzők, családtagok, barátok -, akik nélkül sohasem juthattam volna fel a csúcsra."

Fábik Tibor