Vágólapra másolva!
A Budapest Sportarénában 100 nap múlva rendezendő 10. fedett pályás atlétikai világbajnokságra negyven magyar versenyző kezdte meg a felkészülést. Közülük várhatóan húszan indulnak majd, s a szakvezetés négy-öt döntős fellépésre, közte egy érem megszerzésére számít. A vb-re a belépőjegyek nagy része már elkelt, már csupán 1350 vár gazdára.

A 2004. március 5-7. között sorra kerülő 10. fedett pályás világbajnokság szerdai sajtótájékoztatóján Szalay Péter, a szervező bizottság ügyvezető elnöke bejelentette, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) berlini tanácsülésén 2004. február 29-ig meghosszabbították a nevezési határidőt. Így még a vb-t megelőző utolsó hét végén is lehetőség nyílik a nevezési szintek teljesítésére. Ezzel együtt a vb-n várhatóan 150 ország közel 700 versenyzője indul majd.

Rábold Gusztáv, a szervező bizottság és egyben a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy a vb-re negyvenfős magyar keret kezdte meg a felkészülést. A szakvezetés négy-öt döntős fellépésre, közte egy érem megszerzésére számít. Erre a legnagyobb esély női távolugrásban kínálkozik Vaszi Tünde révén. További nagy reménységeink a magasugró Győrffy Dóra, a középtávfutó Varga Judit és a sprinter Dobos Gábor.

A világbajnokság programjára az IAAF is "rábólintott", s e szerint március 5-én négy, 6-án kilenc, 7-én tizenöt számban avatnak bajnokot. A vb-n garantáltan telt ház lesz a Budapest Sportarénában, hiszen száz nappal a rajt előtt már csak 1350 bérlet vár gazdára. Ezeket a BS jegypénztáraiban lehet megvásárolni. A 2. kategóriás három napos bérlet 7000, az 1. kategóriás 11 500 forintba kerül.

Fábik Tibor