Vágólapra másolva!
Tizenötmillió dollár ide vagy oda, Oscar De La Hoya bejelentette: ha elveszíti a szombati Las Vegas-i világbajnoki címmérkőzését, felhagy a profiboksszal.

Az említett összeget az MGM Grand Hotel arénájában rendezendő meccs végkimenetelétől függetlenül, garantáltan megkapja az amerikai nagyváltósúlyú ökölvívó, aki azonban úgy érzi, hiába a pénz, sportszakmailag s kellő motiváció híján már nem látná értelmét a folytatásnak, ha vereséget szenvedne honfitársától, Shane Mosleytól összecsapásukon, amelynek tétje a WBC és a WBA szervezeteknél őrzött titulusa.

A világbajnok azért is foglalkozik az esetleges visszavonulás gondolatával, mert miután amatőrként 1992-ben, a 60 kilósok között olimpiai bajnoki győzelemig jutott, a profik táborában is rendkívül eredményes utat járt be, hiszen csupán kétszer kapott ki - ám az egyiket, még váltósúlyban, éppen szombati riválisa, Mosley mérte rá első, 2000-ben vívott ringcsatájukon, akkor pontozással kerekedve felül De La Hoyán. Mi több: a címvédő azért is szeretne mindenáron győzni, mert egykoron, még amatőrként vívott mérkőzésükön is Mosley diadalmaskodott.

A presztízsen túl természetesen a pénz is jelentős szerephez jut a magyar idő szerint vasárnap hajnali, 12 menetesre tervezett címmeccsen, amelyért a bajnok 15 milliójához képest a kihívó 4.5 millió dollárra számíthat "helyből", de további jelentős summával kalkulálhatnak mindketten abból a bevételből, amely a televíziós jogdíjakból származik.

A fizetéses tévécsatornák a múltban is előszeretettel adták az Amerika-szerte rendkívül népszerű Oscar De La Hoya mérkőzéseit. A WBC-WBA-világbajnok eddigi profi pályafutásán becslések szerint mintegy félmilliárd dollárt bokszolt össze.