Vágólapra másolva!
Az orosz sakkbajnokság negyedik fordulójában gyors nagymesteri döntetlennel fejeződött be a bajnokok párharca, Motylev és Szvidler játszmája. A bieli sakkfesztivál nagymesterversenyének győztese, Morozevics és Jakovenko befogta a vezető duót. A világranglista-hatodik Griscsuk csak remizett, négy partiból csak két pontot gyűjtött, jelentős a hátránya.

Az 56. orosz sakkbajnokság negyedik fordulójában a vezető duó, Motylev és Szvidler szabadnapot vett ki, a bajnokok párharca gyors döntetlennel végződött. A bieli sakkfesztiválon is eredeti megnyitásaival sikeresen játszó Morozevics könnyen verte Sipovot, míg Jakovenko nyerését már meglepetésként értékelhetjük. Megszenvedett Malahov, rosszabb állásban csak védekezett. Glejzerov megtette neki a szívességet, hogy addig erőszakoskodott, míg a világos bástya betörése döntő anyagi előnyhöz vezetett. Nem megy a játék Rublevszkijnek, hozzá hasonlóan csak ötvenszázalékos a világranglista-hatodik Gricsuk is.

Krasznojarszkban vasárnap a város napját ünneplik, szabadnapjuk van a nagymestereknek. A hátralevő öt forduló érdekes küzdelmeket ígér.