Vágólapra másolva!
Győrffy Dóra aranyérmes lett női magasugrásban a Teguban zajló 22. nyári Universiadén. A férfipárbajtőr- és a férficselgáncs-csapat egyaránt bronzérmet szerzett, Ausztrália felett aratott 8-4-es győzelmével a férfivízilabda-válogatott bejutott a fináléba.

A fedettpályás Eb-ezüstérmes Győrffy, aki idei gyengébb formája miatt választotta az egyetemisták és főiskolások világjátékát a párizsi atlétikai világbajnokság helyett, meglepően magabiztosan versenyzett, s 1,94 méterig minden magasságot elsőre vitt. A 1,96 métert ugyan már nem sikerült teljesítenie, de végül erre nem is volt szükség. A második helyet a lengyel Anna Ksok, míg a harmadikat az orosz Elena Szleszarenko szerezte meg.

Az atlétikai versenyek utolsó előtti napján a Csesznegi, Németh, Lőrincz, Tölgyesi összeállítású férfi 4x100 méterses váltó a hatodik legjobb időt (40.48 mp) futotta az előfutamok során, s így bejutott a döntőbe.

A női távolugrás bronzérmese, Ajkler Zita 13,42 méteres eredménnyel hatodik lett a hármasugrás fináléjában. A számot az orosz Okszana Rogova nyerte 14,16 méteres teljesítménnyel.

Az Ausztráliát legyőző plóválogatott legjobbjai a két-két gólt szerző Steinmetz Ádám és Nyéki Balázs voltak. A Kovács István irányította gárda az olaszokat 9-7-re verő Szerbia és Montenegró ellen száll vízbe a végjátékban.

A férfipárbajtőr-csapat és a férfi cselgáncsozók is kitettek magukért: mindkét együttes bronzérmet szerzett. A Boczkó Gábor, Horváth Árpád, Pádár Tamás összeállítású vívócsapat a nyolcaddöntőben a hollandokat, a négy közé jutásért pedig a franciákat verte magabiztosan (45-30 és 45-35). A fináléba kerülés azonban sajnos nem sikerült a triónak, ugyanis Ukrajnától 44-41-re kikapott az elődöntőben. A bronzmeccsen Svájc volt az ellenfél, amelyet 43-40-re győzött le a válogatott.

Gyengén szerepelt a magyar női tőrcsapat. A Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia, Varga Katalin összetételű válogatott első mérkőzésén 45-36-os vereséget szenvedett Olaszországtól, s ezzel véget ért számára a verseny.

Kevés sikerrel szerepeltek a női kosárlabdázók is, akik szoros küzdelemben két ponttal, 72-70-re kaptak ki Kanadától, így szombaton a 15. helyért játszhatnak Mexikóval.

A Neu Gábor (66 kg), Bere Tamás (73), Németh Tamás (81), Rajcsányi Gergő (90) és az egyéni aranyérmes Kosztolánczy György (+90) alkotta dzsúdó-válogatott a csapatverseny során csak a második mérkőzésén kapott ki a későbbi győztes Koreai Köztársaságtól, így a Németország, Örményország és végül a Brazília elleni diadal a harmadik helyet jelentette.

Úszásban pénteken a magyarok közül Mészáros Gergely teljesített a legjobban, miután 25.02 másodperces idővel a B döntő hetedik helyén végzett 50 m-es pillangóúszásban. A számot az ukrán Andrij Szergyinov nyerte új Universiade-rekorddal, 23,93-mal.

A 400 méteres vegyesúszók mezőnyében Szabó Gergő 4:32.53 perces időt ért el, s nem került döntőbe. Itt a japán Takahiro Mori szintén versenycsúccsal, 4:17.23 p-cel diadalmaskodott.