Vágólapra másolva!
A legkisebb hiányosságot sem találva, abszolút pozitív benyomásokkal utazott el Budapestről a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) delegációja, amely a 2004-es fedett pályás világbajnokság előkészületeiről folytatott tárgyalásokat a vb szervezőbizottságával.

A kétnapos látogatás során az IAAF legmagasabb szintű delegációja, amelyet Lamine Diack elnök és Gyulai István főtitkár vezetett, a világbajnoksággal kapcsolatban felmerülő szinte valamennyi kérdést áttekintette, és - ahogy a látogatást értékelő összefoglalójában el is hangzott - mindenre pozitív és kedvező választ kapott. A delegáció tagjai teljes mértékben elégedettek voltak a vb-nek helyet adó Budapest Sportarénával is; annak ellenére, hogy a csarnok zsúfolt programja miatt az atlétikai pályát már csak fotókon tudták megnézni. (A pályát a múlt pénteki hivatalos átadás után gyakorlatilag azonnal lebontották, s az elemek a BS raktárjaiba kerültek.)

Az IAAF vezetői számára megnyugtató volt a kiszolgálóhelyiségek (irodák, öltözők) "feltérképezése", illetve a versennyel kapcsolatos egyéb területek (mixed zone, call-room, fotóshelyek stb.) megismerése is. A két nap alatt szó esett a versenyzők, újságírók, VIP-vendégek szállodai elhelyezéséről, a városon belüli utaztatásáról, biztonságáról éppúgy, mint a vb egészségügyi programjáról, jegyárairól, nyitó- és záróünnepségeiről, kísérőrendezvényeiről.

"Amikor kitűztük a látogatásunk időpontját, még senki sem tudta, hogy a pálya építői pontosan mikor lesznek kész a munkával. Az, hogy a vb-pályát mi már nem láthattuk, a legkisebb problémát sem okozta, Diack elnök úrnak sem. Maximálisan bízunk a rendezőkben, akik szerint a pálya minden tekintetben elfogadható. Összességében pedig kijelenthetem, hogy az előkészületek teljes mértékben összhangban vannak azzal, amit a nemzetközi atlétavilág, a sportvilág az elmúlt években Magyarországtól megszokott. Alapos, minden részletre kiterjedő, ötletes előkészítő munka zajlik. Ha magyarországi rendezésű versenyről van szó, bennem természetesen mindig nagyobb a drukk, de a kollégáim ezen már csak mosolyognak, és még ők nyugtatnak, hogy minden rendben lesz, mint ahogyan az 1998-as budapesti Eb-n is volt" - nyilatkozta Gyulai István.

Fábik Tibor