Vágólapra másolva!
Thomas Muster, az osztrákok egyetlen Grand Slam-győztes teniszezője, aki három éve vonult vissza, kijelentette, hogy lefogyott, s hamarosan visszatér.

"Ráálltam a mérlegre, s a legnagyobb megdöbbenésemre majd száz kilóig kilengett a mutató. Alaposan megijedtem, s kissé el is szégyelltem magam. Ezután lerohantam a pályára teniszezni, de 20-25 perc után abba kellett hagynom, mert úgy éreztem, mindjárt kiszakad a szívem. Szerencsére a pokoljárás nem tartott sokáig, s ma már egyre közelebb vagyok régi önmagamhoz. Ősszel újra ATP-tornákon szeretnék indulni. Egyszer sikerült a visszatérés, miért ne menne másodjára is. Számomra nincs középút" - mondta a fénykorában "Tominátornak" becézett, most 36 éves világsztár.

A bal kezes klasszis 1989. április 1-jén a gépkocsija csomagtartójába akarta bepakolni táskáját, amikor egy másik autó elölről beleütközött járművébe, és a lökhárító nekicsapódott a játékos lábának. Muster bal térdében elszakadtak a szalagok. Az orvosok azt hitték, hogy legalább háromnegyed évig tart a gyógyulási idő, ő azonban már öt hónap elteltével visszatért, mert még a tolókocsiban is teniszezett.

Muster három évvel ezelőtti visszavonulása után - saját bevallása szerint - minden "rosszat" elkövetett: megházasodott és elvált, habzsolta az életet, nagyokat evett, dohányzott, ivott, golfozott, sportkocsikkal száguldozott, saját helikopterén repkedett. Ausztráliába költözött, majd végül hazatért Steiermarkba.

A volt világelső, aki pályafutása során 44 ATP-tornát nyert, 1999. május 24-én játszotta utolsó mérkőzését, amikor a Roland Garroson - 1995-ben itt diadalmaskodott - az első fordulóban kikapott az ecuadori Nicolás Lapenttitől.