Vágólapra másolva!
A nőisakk-bajnokság hetedik fordulójában a két éllovas, Medvegy Nóra és Dembo Yelena remizett. Meglepetésre Dembo világossal nem tündökölt, Medvegy korán gyalogot vesztett Gara Anitával szemben. Dembo és Medvegy változatlanul holtversenyben vezet, előnyük egy pontra csökkent. Gara Tícia a címvédő Lakos Nikolettát győzte le, Vajda Szidónia Rudolf Anna ellen nyert.

A női bajnokságon izgalmas a hajrá, korántsem érezheti magát páholyban a két éllovas, Medvegy Nóra és Dembo Yelena. Medvegy már a nyitásban egy könnyelmű huszárlépéssel gyalogot vesztett, de Gara Anita nem tudott mit kezdeni anyagi előnyével. A különböző színű futók miatt próbálta a vezéreket a táblán tartani, de végül rosszabb körülmények között kényszerült a cserére, s többet nem volt esélye a győzelemre. Dembo a jelentős játékerő különbség ellenére sem tudott mit kezdeni Tóth Lili francia védelmével, láthatóan a hatodik fordulóban elszenvedett veresége megingatta önbizalmát.

A megnyitást pontatlanul játszó Lakos Nikolettával szemben Gara Tícia korán nagy fölénybe került, de a gyors nyerésből nem lett semmi, majd egy igen csiklandós végjáték alakult ki, ahol Nikinek menekülési esélyei támadtak, de az újabb hiba már megpecsételte a sorsát. Vajda Szidónia jó érzékkel bonyolított, két bástyájának ereje messze felülmúlta Rudolf Anna vezérét. Az ifjak párharca, Göcző Melinda és Ignácz Máris partija kölcsönös hibák után végződött remivel. A viadal nyolcadik fordulójában az első hat helyezett egymás ellen játszik.