Vágólapra másolva!
Kanada első világbajnoki aranyérmét szerezte jégtáncban a Shae-Lynn Bourne, Victor Kraatz kettős, amely utoljára szerepelt az amatőrök között.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Csípjenek meg, el sem hiszem, hogy mi történt" - mondta boldogan az eredményhirdetés után Bourne. "Annyira örülünk, hogy nem hagytuk korábban abba a versenyzést, messze ez volt pályafutásunk legjobb idénye."

Érthetően kevésbé volt elégedett a címvédő, de ezúttal csak második orosz duó. "Jól korcsolyáztunk, ezzel azonban sajnos nem járt együtt az első hely megszerzése" - fogalmazott Ilja Averbuh. "Azt hiszem, sportpolitikai döntés született, a kanadai kettős ugyanis nagyon népszerű az Egyesült Államokban. Szerintem ez egyfajta jutalom volt nekik a hosszú pályafutásuk végén." Averbuh, Irina Lobacsavával együtt egyébként ugyancsak visszavonul.

Jól szerepelt a versenyen a junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila duó. A fiatal magyar kettős az első felnőtt vb-jén vett részt és - azután, hogy az Európa-bajnokságon 14. helyen végzett - a jóval erősebb mezőnyben 18. lett.

Jégtánc, világbajnok:
Bourne, Kraatz (kanadai) 2,6 helyezési pont
2. Lobacseva, Averbuh 3,0
3. Denkova, Sztavijszki (bolgár) 5,6
...
18. Hoffman Nóra, Elek Attila 31,8