Vágólapra másolva!
Szokatlan körülmények közepette jutott be a Postás-Matáv női asztalitenisz csapata az ETTU-kupa fináléjába. Az elődöntő pénteki, budapesti visszavágóján ugyanis nem jelent meg az ellenfél. Az első meccset saját pályáján 3-0-ra elbukó német TTC Röthenbach az időjárási körülményekre hivatkozva állítólag 16.15 órakor a magyar határról visszafordult.

Öt hete a Postás-Matáv női asztalitenisz csapata az ETTU-kupa elődöntőjének első mérkőzésén idegenben is otthon volt: úgy nyert 3-0-ra a Röthenbach csarnokában, hogy még csak játszmát sem vesztett. Ha valamikor, ilyenkor szokás mondani, hogy a visszavágó merő formalitás. S ha ehhez még hozzávesszük a zuglói egyesület sanyarú anyagi helyzetét, akkor a pénteki második meccs előtt ésszerűnek tűnt, hogy Rostás Gábor csapatvezető nem rendelte Budapestre két idegenlégiósát, a kontinens szűk elitjébe sorolható román Badescut és a német állampolgárságú, erdélyi származású Nemes Olgát. "Ha a magyar játékosaink képtelenek lennének egyetlen játszmát nyerni, akkor nem is érdemelnénk meg a döntőbe jutást" - fogalmazott még hét közben a szakvezető, aki tervei szerint a nemzetközi szinten sem éppen gyengének számító Éllő Vivien, Lovas Petra, Kertai Rita hármast küldte volna asztalhoz.

Bátorfiék a döntőben

A 3-2-re megnyert első találkozót követően ugyanilyen arányban győzött a Bátorfi Csillával felálló német Langweid a holland DOV Klaver Lelie ellen, s ezzel bejutott a női asztalitenisz ETTU Kupa döntőjébe. A németek ellenfele a márciusi fináléban a pénteken játék nélkül győztes Postás-Matáv lesz.
Elődöntő, visszavágó:
Langweid - Klaver Lelie 3-2
Tj.: a Langweid, kettős győzelemmel.



Ha viszont kiderül, hogy "turpisság" történt, akkor a Röthenbach komoly büntetésre számathat. Nagy kérdés, hogy a németek tényleg elindultak-e Budapestre, vagy látva, hogy a döntőbe jutásra semmi esélyük sincs, inkább "elbliccelték" a visszavágót, s egyúttal megspórolták az utazási költséget. Az mindenesetre kétkedésre adhat okot, hogy a hírek szerint szombaton Bundesliga meccset játszanak... A Postás a kiírás értelmében játék nélkül 3-0-ra nyerte a visszavágót, s 6-0-s összesítéssel került az ETTU-kupa döntőjébe.