Vágólapra másolva!
A Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi ülésén kijelölték az október 8. és 13. között a belgiumi Zolderben sorra kerülő országúti világbajnokságon induló csapatot. Továbbra is bizonytalan, hogy Jan Ullrich folytatja-e pályafutását.

Az elit mezőny időfutamában a vb-bronzérmes Bodrogi László (Mapei Quick-Step) mellett Szekeres Csaba (Selle Italia) áll rajthoz. A mezőnyversenyben Bodrogi és Rothmer Balázs (Amore Vita) indul.

A 23 éven aluliak között az időfutamban Csomor Zoltán (Mapei Kanizsa), a mezőnyversenyben Csomor, Vörös Benedek (Mapei Kanizsa), Lengyel Tamás (FTC) és Madaras Zoltán (FTC) vesz részt.

A szeptember 25. és 29. között Koppenhágában rendezendő pályakerékpáros vb-n Szabolcsi Szilvia képviseli a magyar színeket.

Kerékpár & Bodrogi László Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34087

Bodrogi (arany)éremesélyesként áll rajthoz a zolderi időfutamban, mivel riválisai közül sem a négyszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong, sem a doppingvétség miatti eltiltását töltő, címvédő német Jan Ullrich nem lesz ott Belgiumban.

Az 1993-ban aranyérmes Armstrong nem indult vb-n azóta, hogy 1999-ben - pályafutása során először - megnyerte a Tourt. Jövőre azonban a világ legrangosabb körversenye mellett a vb-n is versenyezni akar.

Kinek szimpatikus Armstrong?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=44712

"Bár még nem végleges a döntésem, úgy tűnik, hogy rajthoz állok Hamiltonban. A következő szezon így különleges és hosszú lesz a számomra, tehát a felkészülést is ehhez kell majd igazítanom" - nyilatkozott a L'Equipe című francia sportlapnak.

Armstrong hivatalosan szeptember elején jelentette be, hogy az idei, belgiumi világbajnokságon (október 8-13.) nem vesz részt.