Vágólapra másolva!
Anna Kurnyikova továbbra is tornagyőzelem nélkül áll a profimezőnyben, miután a shanghaji nőitenisz-torna fináléjában sima vereséget szenvedett Anna Smashnovától.

Anna Kurnyikova annyi keserédes év után majdnem megszerezte pályafutása első tornagyőzelmét. Persze csak majdnem, mert a végső siker kapujában ezúttal is elbukott: a shanghaji verseny döntőjében nem tudta lebirkózni az első helyen kiemelt, izraeli Anna Smashnovát, így három elveszített fináléja után a negyediket sem tudta megnyerni.

Kurnyikova őrült éjszakája/sport/egyeni/tenisz/20020710kurnyikova.htmlAnna Kurnyikovahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31540

Pedig a szépségéről (és a teniszhez fűződő meglehetősen kérdéses viszonyáról) elhíresült orosz teniszező négyszer játszott korábban az izraelivel, s háromszor ő került ki győztesen a csatából. Most, élete egyik legfontosabb találkozóján nem tudott mit kezdeni Smashnova erőteljes szerváival s kiváló alapvonalütéseivel, sima, 6:2, 6:3-as vereséget szenvedett.

"Ma nem nyújtottam életem legjobb játékát, Anna ellenben remekül játszott" - hallhattuk Kurnyikovától a szokásos magyarázkodást. "Talán agresszívebbnek kellett volna lennem, többször kellett volna megrohamoznom a hálót. Most már mindegy." Tényleg az.

Kurnyikova leégett a US Openen/sport/egyeni/tenisz/20020826mandula1.htmlKi a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744

"Kurnyikova sosem könnyű ellenfél, többször is megtréfált már a múltban" - így az idei negyedik tornagyőzelmét bekasszírozó Smashnova, majd kötelező sportszerűséggel így folytatta: "Meglehetősen fiatal játékos még, lesz még alkalma tornát nyerni."

A mindenkiben felmerülő kérdés már csak az, hogy vajon mikor.

Koncz Dávid