Vágólapra másolva!
Lázzal és gyomorpanaszokkal küzd a hét végi, sevillai világbajnokságra készülő evezősválogatott a dunavarsányi edzőtáborban. Még szerencse, hogy a világbajnok Pető, Haller kettős Szegeden edz, mert valószínűleg ők is a gyengélkedők között lennének.

Tegnap kora este csak annyi volt bizonyos, hogy az ÁNTSZ a helyszínen vizsgálódott. Szaplonczay Zsuzsa tiszti főorvos, a Pest megyei ÁNTSZ igazgatóhelyettese annyit mondott, hogy munkatársai "most vannak a helyszínen, folyik a vizsgálat", de cáfolta a hírt, hogy zár alá vették volna a tábort.

Dávid Imre, az evezősszövetség elnöke a madártejre gyanakszik. Mint mondta, hétfőn csapatmegbeszélésre utazott az edzőtáborba, és egész nap csak ott evett, és csupán madártejet, s éjszaka nála is jelentkeztek - hasmenés, kéz- és lábfájdalmak, valamint magas láz formájában - a tünetek. Az elnök szerint a fertőzés mind a hét egységet érinti, egyedül Székely Viktóriát nem, aki szerencséjére nem evett a tüneteket valószínűleg okozó madártejből.

A válogatott csütörtökön indulna, ám nemcsak a versenyzők dőltek ágynak, hanem a hajószállítók is, így bizonytalan, hogy mikor és kik fogják útnak indítani Sevillába a csapat hajóit. És az elnök még azt sem tudja, hogy ki, illetve hány egység képviseli hazánkat a vasárnap kezdődő vb-n. Ami biztos: Pető és Haller ott lesz a versenyen.

Burkovits Ferenc