Vágólapra másolva!
A pénteken szőnyegre lépő négy magyar versenyző közül csak a 120 kg-osok között induló Aubéli Ottónak maradt esélye, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé, a többiek kiestek a teheráni szabadfogású birkózó-világbajnokságon.

Bánkuti Zsolt (60 kg) kezdte a sort: első mérkőzésén technikai tussal (10-0) kikapott az olimpiai ezüstérmes azeri Abdulajevtől, majd a hasonlóan rossz folytatásban 4-1-re alulmaradt a koreai Hvang Vonggal szemben, s így befejezte szereplését.

Az Európa-bajnok Ritter Árpád (74 kg) azzal a Murad Gajdarovval került szembe a nyitó találkozón, akit a májusi Eb-döntőben legyőzött. Ezúttal a fehérorosz volt a jobb, s nyert 3-1-re. A magyar versenyző következő ellenfelétől, a kubai Gonzaleztől is ugyanilyen arányban kapott ki, és búcsúzott.

Farkas Zoltán (96) előbb a kubai Joueltől (12-2), majd a görög Xanthopulosztól (7-3) szenvedett vereséget, s ő is kiesett. A magyar reményeket egyedül Aubéli tartotta életben, aki 3-0-ra legyőzte az iraki Sahint, s ha szombaton nyer a görög Theodridisz ellen, akkor bejut a legjobb nyolc közé.