Vágólapra másolva!
Két héttel a Davis-kupa-rájátszás előtt Michael Stich, a német teniszválogatott kapitánya azt fontolgatja, hogy a 34 éves Boris Beckert is benevezi a Venezuela elleni csatára.

Az 1999-ben visszavonult, háromszoros wimbledoni bajnok visszatéréséről szóló híreket korántsem fogadták kitörő örömmel a csapat tagjai.

Sampras legyőzte Tommy Haast/sport/egyeni/tenisz/20020904williamsek.html

"Jobban szeretném, ha Boris csak nézőként lenne jelen Karlsruhéban. Ha mégis bekerül az együttesbe, akkor én nem vállalom a szereplést" - jelentette ki Tommy Haas, miután a US Open nyolcaddöntőjében kikapott Pete Samprastől. "Telefonon beszéltem Rainer Schüttlerrel, ő is ezen az állásponton van. Amennyiben Stich benevezi Beckert, elképzelhető, hogy mindketten bojkottáljuk a részvételt." Nicolas Kiefer sokkalta visszafogottabb volt játékostársainál: "Boldog vagyok, hogy játszhatok a Davis-kupában és a csapatnál számításba vesznek. Ezzel kapcsolatban többet nem kívánok mondani" - fogalmazott.

Az ügyben természetesen megszólalt a leginkább illetékes Stich is, bár lényegében semmi fontosat nem mondott. "Nem vagyok hajlandó kommentálni ezeket az értesüléseket, legalábbis jelenleg. A csapatot még nem jelöltem ki, csak most körvonalazódik a fejemben a felállás. Annyi azonban bizonyos, hogy valamit tennünk kell a német teniszért."

Toralf Bitzer, a Német Tenisz Szövetség sajtószóvivője úgy nyilatkozott, hogy ők semmiképpen sem szólnak bele a kapitány munkájába, a döntést kizárólag rá bízzák.