Vágólapra másolva!
Mandula Petra legyőzte Arantxa Sanchez-Vicariót a 140 ezer dollár összdíjazású finnországi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Az első szettet simán nyerte a Roland Garros háromszoros bajnoka, az egykori világelső spanyol sztár. A másodikban 2:2-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor Mandula elhúzott és kiegyenlített. A döntő játszmában 2:0, majd 4:1 volt a magyar versenyző javára, Sanchez-Vicario ismét feljött, de végül a rövidítésben sikerült a bravúr.

A két teniszező legutóbb tavaly a US Open első fordulójában találkozott, s akkor Sanchez-Vicario győzött. Mandula ellenfele a legjobb nyolc között éppen párostársa, az osztrák Patricia Wartusch lesz.

"Rendkívül szoros mérkőzés volt" - értékelt Mandula. "A döntő játszmában végig arra gondoltam, ezúttal győznöm kell, mert még egyszer nem fordulhat elő, ami tavaly."

Az elmúlt esztendőben a US Open első fordulójában Mandula a harmadik szettben 2:5-nél több meccslabdát hárítva egyenlített, de a rövidített játékot 5-2-ről elveszítette. Most ő vezetett 4:1-re, Arantxa Sanchez-Vicario feljött, de a tie break-et a magyar nyerte.

Két szoros játszmában a cseh Denisa Chladkova legyőzte az első helyen kiemelt olasz Silvia Farina-Eliát a nyolcaddöntőben.

A negyeddöntő párosítása:
Mandula Petra - Wartusch (osztrák)
Schnyder (svájci, 3.) - Kuznyecova (orosz)
Sucha (szlovák, 5.) - Leon-Garcia (spanyol)
Svensson (svéd, 6.) - Chladkova

Eredmények:
egyes, nyolcaddöntő:
Mandula Petra - Sanchez-Vicario (spanyol, 4.) 4:6, 6:3, 7:6 (7-3)
Svensson (svéd, 6.) - Kanepi (észt) 6:0, 6:4
Wartusch (osztrák) - Matevzic (szlovén, 8.) 6:4, 6:4
Chladkova (cseh) - Farina-Elia (olasz, 1.) 7:5, 7:6 (7-3)
páros, negyeddöntő:
Benesova, Prusova (cseh)-Gubacsi Zsófia, Marosi-Aracama Katalin 6:3, 3:6, 6:1