Vágólapra másolva!
Jose Sulaiman, a Boksz Világtanács (WBC) elnöke testi sértés miatt 56 millió dollárra perli a brit Lennox Lewist és az amerikai Mike Tysont. A sportvezető ügyvédje, Thomas Deas szerint Sulaiman a január 22-én New Yorkban rendezett sajtótájékoztatón kitört verekedésben súlyos pszichés sérüléseket is szenvedett.

"Tyson a 71 éves Sulaimant megütötte és megfenyegette, hogy megöli" - mondta Deas. A WBC elnökének állítólag néhány foga kitört, ezért többször meg kellett operálni.

Lewis 30 millió dollárért újra meccselne Tysonnal/sport/egyeni/boksz/20020713lewis.htmlLewis móresre tanította Tysont/sport/egyeni/boksz/20020609lewis1.htmlMike Tyson fan clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28927

A sajtótájékoztatón a botrányt Tyson robbantotta ki, aki a bemutatásnál hirtelen leendő ellenfeléhez lépett, sértő megjegyzést tett annak nemi hovatartozására és meg akarta ütni. Egy biztonsági őr testével védte Lewist, aki azonban nem maradt adós a válaszpofonnal. A két ökölvívó ezt követően ölre ment és a rövid földharc során Tyson riválisa combjába mélyesztette fogait. A tumultus során Sulaiman elesett, beverte a fejét egy asztalba és rövid időre elvesztette az eszméletét, ezután kórházba szállították megfigyelésre.

A botrány miatt az április 6-ra tervezett Las Vegas-i találkozó elmaradt. Lewis és Tyson június 8-án Memphisben csapott össze, a brit világbajnok a nyolcadik menetben kiütötte ellenfelét és megvédte a WBC és az IBF profi nehézsúlyú ökölvívó bajnoki címét.