Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy Bodrogi László indul a július 6. és 28. között sorra kerülő Tour de France kerékpáros körversenyen. Ezt a 26 éves vb-bronzérmes klubja, a Mapei-Quick Step hozta nyilvánosságra szerdán. Bodrogi az első magyar, aki részt vesz a világ legjelentősebb és leghíresebb viadalán.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Bodrogi az első magyar a Touron

A célkitűzése, hogy legerősebb számában, az időfutamokon az élmezőnyben végezzen, míg a kemény hegyeket "valahogy túl kell élni", ugyanis a szabály szerint a győztes idejétől nem maradhat le - az emelkedők számától és meredekségétől függően - húsz vagy harminc százalékkal.

A Tour Luxemburgból rajtol, a prológ 6,5 kilométeres időfutam, vagyis Bodrogi már a nyitónapon leteheti névjegyét. A mezőny ezt követően az óra járásával ellenkező irányban körbetekeri Franciaországot. A cél hagyományosan a párizsi Champs-Elysées-n lesz.

A Mapei kilen fős Tour-csapata:
Bodrogi László, David Canada Gracia (spanyol), Oscar Freire Gomez (spanyol), Pedro Horillo Munoz (spanyol), Robert Hunter (dél-afrikai), Miguel Martinez (francia), Luca Paolini (olasz), Tom Steels (belga), Andrea Tafi (olasz)

Ami pedig az országúti országos bajnokságot illeti, Bodrogi László csütörtökön az időfutam, vasárnap pedig az országúti országos kerékpáros bajnokságot is meg szeretné megnyerni a Tour-indulás előtt.

"Jó formában érzem magam, az utóbbi napokat aktív pihenéssel töltöttem. Az időfutamban a fő esélyesnek számítok, de a mezőnyversenyben komoly riválisaim vannak" - mondta Bodrogi a bajnokság előtt tartott sajtótájékoztatón.

A felnőtt ob programja, csütörtök (Dány, egyéni időfutam):
férfiak, 39 km, rajt: 17 ó
címvédő: Bodrogi
nők, 20 km, rajt: 16.30
cv: Danis Renáta

vasárnap (Gödöllő, mezőnyverseny):
férfiak, 182,4 km, rajt: 10 ó
cv: Steig Csaba
nők, 91,2 km, rajt:10.10
cv: Jäger Veronika

Korábban:

A Mapei kiszáll a kerékpársportból

Fórum:

Bodrogi László Fan Club