Vágólapra másolva!
A magyarok közül Gubacsi Zsófia és Mandula Petra kezdi meg hétfőn a szereplést a párizsi Roland Garros első fordulójában. A francia teniszbajnokság nyitónapjának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóin az amerikai Venus Williams a német Lamade, az ausztrál Lleyton Hewitt a brazil Sa ellen mérkőzik.

Lleyton Hewitt és Venus Williams szereplése adja a francia nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapjának színfoltját. A világelső ausztrál a Suzanne Lenglen-pálya nyitómérkőzését játssza a brazil Davis-kupa játékos, Andre Sa ellen, míg Venus a Philippe Chatrier-pályán a német Bianka Lamade ellen mérkőzik.

A címvédő Gustavo Kuerten a svájci Ivo Heubergerrel meccsel, akinek legnagyobb sikere eddig az volt, hogy rövid ideig Martina Hingis barátjának vallhatta magát. Kuerten február 26-i csípőműtétjéből felépült, nagy kérdés, hogy bírja majd a kemény sorozatterhelést. Nehéz dolga lesz az olasz Andrea Gaudenzinek is, aki a centerpályán Pete Sampras ellen játszik. A 13-szoros Grand Slam-győztes amerikai egyedül Párizsban nem tudott még GS-címet szerezni, ennek érdekében hónapok óta azzal a Jose Higuerasszal készül, aki korábban Michael Changot és Jim Courier-t is sikerhez segítette. Sampras esélyeit növeli, hogy eddig háromszor játszott Gaudenzivel és mindig győzött ellene.

A hölgyeknél a második kiemelt Venus Williams a német Lamade, a tizedik helyen rangsorolt Amelie Mauresmo honfitársnője, Camille Pin, a tavalyi döntős belga Kim Clisters pedig a fehérorosz Tatjana Pucsek ellen lép pályára. Nagy küzdelmet ígér a Monica Seles-Angeles Montolio összecsapás is.

A magyarok közül ma Gubacsi Zsófia és Mandula Petra mutatkozik be. Gubacsi az amerikai Samantha Reeves ellen a 11-es pálya második összecsapásán kezd, Mandula a 16-os pálya harmadik összecsapásn a német Barbara Rittnerrel találkozik. Az ellenfelek korábban még soha nem játszottak egymással.

A mai érdekesebb párosítások:
nők:
Gubacsi Zsófia - Samantha Reeves (amerikai)
Mandula Petra - Barbara Rittner (német)
Bianka Lamade (német) - Venus Williams (amerikai, 2.)
Monica Seles (amerikai, 6.) - Angeles Montolio (spanyol)
Camille Pin (francia) - Amelie Mauresmo (francia, 10.)
Tatjana Pucsek (fehérorosz) - Kim Clijsters (belga,4.)
Sandrine Testud (francia, 8.) - Paola Suarez (argentin)
Nuria Llagostera Vives (spanyol) - Nathalie Dechy (francia, 27.)
Virginia Ruano Pascual (spanyol) - Stephanie Foretz (francia)
Barbara Schett (osztrák, 16.) - Marlene Weingartner (német)

férfiak:
Ivo Heuberger (svájci) - Gustavo Kuerten (barzil, 7.)
Pete Sampras (amerikai, 12.) - Andrea Gaudenzi (olasz)
Lleyton Hewitt (ausztrál, 1.) - Andre Sa (brazil)
Richard Gasquet (francia) - Albert Costa (spanyol, 20.)
Thomas Johansson (svéd, 9.) - Francianco Squillari (argentin)
Nicolas Escude (francia, 27.) - Fernando Meligeni (brazil)
Jan-Michael Gambill (amerikai) - Younes El Aynaoui (marokkói, 16.)
Tomas Behrend (német) - Jevgenyij Kafelnyikov (orosz, 5.)

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Roland Garros