Vágólapra másolva!
Jövő hét végén a női teniszezők a Fed-kupában lesznek érdekeltek. A világcsoport első fordulójában a magyar válogatott Spanyolországban lép pályára, és mindkét szövetségi kapitány kihirdette csapatát. A francia nyílt teniszbajnokság szervezői bejelentették, hogy a világ legjobbjai, a sérült Davenportot leszámítva, indulnak Párizsban.

Temesvári Andrea, a magyar női Fed-kupa válogatott szövetségi kapitánya tegnap kihirdette keretét a jövő heti, Spanyolország elleni összecsapásra. A világcsoport első fordulójában Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó, Kuti Kis Rita és Mandula Petra léphet pályára Almeirában. A spanyoloknál Angeles Montolio, Arantxa Sanchez-Vicario, Magui Serna és Virginia Ruano Pascual kap lehetőséget. A tervek szerint Montolio (a világranglistán 31.) és Serna (41.) játssza az egyest, párosban pedig a világ élmezőnyéhez tartozó Sanchez-Vicario, Ruano Pascual kettős jut szóhoz.

A további párosítás:
Egyesült Államok - Ausztria
Capriati, Szeles, Shaughnessy, Raymond, illetve Schwartz, Fauth, Maruska, Kix

Szlovákia - Svájc
Hantuchova, Nagyova, Sucha, Husarova, illetve Schnyder, Gagliardi, Vavrinec, Casanova

Horvátország - Csehország
Majoli, Kostanic, Talaja, Sprem, illetve Kleinova, Benesova, Birnerova, Cetkovska

Németország - Oroszország
Weingartner, Rittner, Lamade, Müller, illetve Gyementyijeva, Miskina, Lihovceva, Bovina

Argentína - Franciaország
Suárez, Diaz-Oliva, Salerni, Fernandez, illetve Mauresmo, Testud, Dechy, Loit

Olaszország - Svédország
Ad. Serra-Zanetti, An. Serra-Zanetti, Camerin, Vinci, illetve Svensson, Arvidsson, Wolfbrandt, Srndovic

Belgium - Ausztrália
Clijsters, Henin, Callens, Courtois, illetve Pratt, Molik, Stosur, Stubbs

A francia nyílt teniszbajnokság szervezői megerősítették, a május végén kezdődő Roland Garroson minden sztár rajthoz áll. Így ott lesz Párizsban a brazil Gustavo Kuerten, az amerikai Andre Agassi és Pete Sampras, a hölgyeknél pedig címvédő amerikai Jennifer Capriati, a tavalyi döntős belga Kim Clijsters, a svájci Martina Hingis, illetve Venus és Serena Williams. Egyedül Lindsay Davenport hiányzik, az amerikai klasszis januári térdműtétje után várhatóan a nyáron tér vissza.

Agassi egyébként elfogadta egy másik verseny invitálását is, és pályára lép a World TeamTennis elnevezésű amerikai csapatversenyen is. Agassi a Sacramento Capitals együttesében július 18-án szerepel először a Los Angeles elleni bajnokin. A szériában több egykori és mai sztár is pályára lép: Alexandra Stevenson (Philadelphia Freedoms), Patrick McEnroe (New York Hamptons), Lindsay Davenport, John McEnroe (New York), Andy Roddick, Amanda Coetzer (St. Louis), Meghann Shaughnessy, James Blake (Hartford), Mark Philippoussis (Philadelphia) és Max Mirnyij (Kansas City) egyaránt indul.