Vágólapra másolva!
A naganói műkorcsolya és jégtánc vb-n az első aranyérmet a párosok versenyben osztották ki, s ezt a kínai Sen Hszüe, Csao Hung-po kettős kapta. A nők selejtezőjében Sebestyén Júlia csoportjában a harmadik helyen végzett, így a rövidprogram előtt az ötödik-hatodik helyen áll.

Alig négy héttel a Salt Lake City-i téli ötkarikás játékok után Japánban erősen tartalékos a világbajnokság mezőnye, a párosok között a két holtversenyes olimpiai bajnok duó egyike sem nevezett. Az orosz Jelena Berezsnaja, Anton Sziharulidze és a kanadai Jamie Sale, David Pelletier páros távollétében a papírforma érvényesült, hiszen a Salt Lake Cityben bronzérmet szerzett kínai Sen Hszüe, Csao Hung-po duó győzött. Az ezüstérmet az orosz Tatjana Totmjanyina, Makszim Marinyin, a bronzot a Kyoko Ina, John Zimmermann amerikai kettős kapta.

A nők selejtezőjében kiválóan sikerült kűrrel kezdte meg szereplését az olimpiai nyolcadik helyezett Sebestyén Júlia, akit az A csoportban csak a négyszeres világbajnok, Salt Lake Cityben bronzérmes amerikai Michelle Kwan, valamint az olimpiai ötödik helyezett japán Suguri előzött meg. Sebestyén a programja tartalmára 5,1-5,5, kivitelére 5,1-5,6 közötti pontszámokat kapott. A hét pontozó közül három a harmadik, egy-egy a második, negyedik, ötödik és hetedik helyre sorolta. Valamennyi bíró Kwant tette az első helyre. Hatalmas meglepetés, hogy az 1999-es világbajnok, idei Európa-bajnok orosz Butirszkaja csupán a hatodik helyen végzett. A B csoportban az olimpiai ezüstérmes orosz Irina Szluckaja zárt az élen, de az oroszok öröme mégsem lehetett teljes: Butirszkajához hasonlóan Volcskova is leszerepelt, csak a kilencedik helyet szerezte meg.

Az összesítésben Kwan és Szluckaja áll az első, Suguri és az amerikai Cohen a harmadik, Sebestyén és a japán Onda az ötödik-hatodik helyen. A Salt Lake Cityben meglepetésre győztes egyesült államokbeli Sarah Hughes nem indul a vb-n. Ám az olimpia első tíz helyezettje közül egyedül ő hiányzik, így elmondhatjuk, hogy Sebestyén igazán remekül rajtolt.

Eredmények, párosok, végeredmény:
1. Sen Hszüe, Csao Hung-po (kínai) 1,5
2. Totmjanyina, Marinyin (orosz) 3,0
3. Kyoko, Zimmermann (amerikai) 4,5
4. Petrova, Tyihonov (orosz) 6,0
5. Pang, Tong (kínai) 7,5
6. Zagorska, Siudek (lengyel) 9,5

Nők, selejtező, A csoport:
1. Kwan (amerikai) 0,4
2. Suguri (japán) 0,8
3. Sebestyén 1,2
4. Kirk (amerikai) 1,6
5. Robinson (kanadai) 2,0
6. Butirszkaja (orosz) 2,4

B csoport:
1. Szluckaja (orosz) 0,4
2. Cohen (amerikai) 0,8
3. Onda (japán) 1,2
4. Liasenko (ukrán) 1,6
5. Malinyina (üzbég) 2,0
6. Poykio (finn) 2,4

A világbajnokságon csütörtökön a férfi szabadkorcsolyázásra és a jégtánc originalra kerül sor.

A verseny állása, férfiak:
1. Jagugyin (orosz) 1,0
2. Abt (orosz) 2,0
3. Goebel (amerikai) 2,8

Jégtánc:
1. Lobacseva, Averbuh (orosz) 0,4
2. Bourne, Kraatz (kanadai) 0,8
3. Drobiazko, Vanagas (litván) 1,2
... 21. Gebora Zita, Visontai András 8,6

Fábik Tibor

Korábban:

Műkorcsolya: Sebestyén nyolcadik lett