Vágólapra másolva!
A profi ökölvívás szupersztárja, Oscar De La Hoya bejelentette, mégsem vonul vissza a Fernando Vargas elleni május 4-ei találkozója után. Csak abban az esetben akasztja szögre a kesztyűit, ha vereséget szenved. Az amerikai bokszoló - aki öt különböző súlycsoportban nyert világbajnoki övet - egy díjátadó ünnepségen, Mexikóvárosban beszélt megváltozott terveiről.

A WBC-szervezet nagyváltósúlyú világbajnoka, Oscar De La Hoya korábban azt nyilatkozta: a Fernando Vargas elleni mérkőzését követően visszavonul. Ám a feleségével és családjával folytatott beszélgetések eredményeképp úgy döntött, visszavágót kér Felix Trinidadtól és Shane Mosleytól, akiktől profi pályafutása két vereségét szenvedte. Ha sikerrel megvívná a visszavágókat, kihívná a középsúlyú Bernard Hopkinst is. Győzelme esetén minden idők egyetlen olyan bokszolója lenne, aki hat különböző súlycsoportban is megszerezte a világbajnoki címet. "Személyes ügyem, hogy Mosley és Trinidad ellen bokszoljak. A Hopkins elleni győzelemmel visszavonulni csodálatos lenne. Olyan bajnokként visszavonulni, aki sportágában történelmet ír."

De La Hoya azon a mexikóvárosi díjátadáson beszélt terveiről, ahol a tavalyi év legkiemelkedőbb visszatéréséért járó "azték harcos" díjat vehette át. Az "aranyifjúnak" becézett ökölvívó tervei komolynak tűnnek, mert felhagyott azzal, hogy zenei karrierjét építse, ráadásul önkritikát is gyakorolt: "Azt gondolom, csak jobb és több leszek akkor, ha a hibáimból tanulok, márpedig győzni akarok, nem követhetek el olyan hibákat, mint az elvesztett meccseken." Először azonban a WBA bajnoki címéért az a Fernando Vargas következik, akinek legyőzése De La Hoyának szintén személyes ügye: "Mindig rosszakat mond rólam, a bögyömben van, s be fogom bizonyítani, különösen neki, hogy megverem."

Az ökölvívó azt is elmondta: terveit két éven belül szeretné megvalósítani. Ugyanakkor elismerte: "Szerencsésnek mondhatom magam azért, ami az elmúlt nyolc év alatt profikarrierem során a szorítóban történt velem. Így, ha most visszavonulnék, akkor is boldogan élnék." De La Hoya azt elhallgatta, hogy olimpiai bajnokként lett profi bokszoló, mivel 1992-ben Barcelonában könnyűsúlyban aranyérmet nyert...

Thury Gábor

Korábban:

De La Hoya visszavonul

Nem hiányzik a gyűjteményéből?

Ilyen a boksz