Vágólapra másolva!
Csütörtökön újabb csillagok búcsúztak a hét tenisztornáitól. Kiesett az orosz Kafelnyikov, akit az egyre jobb formában lévő horvát Ljubicic vert meg, de nem folytathatja a chilei Rios és a svéd Björkman sem. A Buenos Aires-i tornáról korán kipottyant egykori világelső brazil Kuertenre pedig csípőműtét vár.

Nem bírta sokáig erővel a chilei Marcelo Rios sem a Buenos Aires-i tornán, ahol a második fordulóban az argentin Mariono Zabaleta jelentette számára a végállomást. Igaz, a statisztika is ezt ígérte: az argentin teniszező utóbbi négy alkalommal ugyanis felülmúlta az egykori világelsőt. A győzelmét Maradona tízes mezében ünneplő Zabaleta a következő körben honfitársával, Callerivel meccsel majd.

A viadal első kiemeltje, a korán búcsúra kényszerülő brazil Kuerten viszont nem vár tovább, és aláveti magát egy műtétnek, amelynek következtében minimum három hónapot ki kell hagyjon. Az egykori világelső az utóbbi hónapokban csak árnyéka önmagának, utóbbi tizenkét találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni! Állandósuló fájdalmai miatt az orvosok csípőműtétet javasoltak számára, amelyre Rio de Janeiróban kerül sor. "Itt az idő a műtétre" - nyilatkozta az O'Globo című újságnak. "A visszatérésem attól függ, mennyi idő alatt épülök fel ebből a kis sérülésből."

Copa AT&T, Buenos Aires (425 ezer dollár), 2. forduló:
Zabaleta - Rios 7:6, 1:6, 6:3
Calleri - Meligeni 5:7, 6:3, 6:3
Acasuso - Gaudenzi 6:4, 6:4
Lopez - Mantilla 6:3, 3:6, 6:3

Hollandiában a brit Henman bejutott a legjobb nyolc közé, miután meccslabdáról legyőzte a francia Santorót. "Az a munkám, hogy koncentráljak, a lehető legjobban tegyem a dolgom, és ha ellenfelem megzavarodik, akkor az jó jel" - mondta el Henman a siker titkát. A brit játékosnak a következő ellenfele a Szafint verő cseh Ulihrach lesz.

Nagy meglepetésre a tie-break legnagyobb szakértője, a horvát Ljubicic ismét győzni tudott, ezúttal az orosz Kafelnyikov esett áldozatául. "Semmit sem tudtam tenni" - nyilatkozta szomorúan a korábbi rotterdami bajnok. "Amikor lehetőségem adódott volna, akkor Ljubicic hatalmasat szervált és már el is tűnt az előnyöm."

ABN/AMRO, Rotterdam (713 ezer dollár), 2. forduló:
Henman - Santoro 7:5, 4:6, 7:5
Escude - Robredo 6:1, 6:2
Ljubicic - Kafelnyikov 7:6, 4:6, 6:3
Grosjean - Lee 6:0, 6:2
Heuberger - Mirnyi 7:6, 6:2
Federer - Enqvist - játék nélkül
Clement - Johansson 6:2, 6:3

A memphisi tornán a német Tommy Haas az első játszmában kicsit megszenvedve verte az amerikai Gimelstobot és bejutott a negyeddöntőbe. Haas, aki augusztus óta nyolc tornán indult és hétszer a döntőig verekedte magát, a következő körben a hazaiak nagy kedvencével, a mókás Blake-kel mérkőzik. Blake honfitársa, Dent ellen biztosította helyét. Roddick a brazil Sa ellen küszködött egy játszmán keresztül, aztán hátracsapott baseball-sapkája meghozta számára a szerencsét. Nem segített viszont semmi a svéd Björkmanon, akit az örmény Szargszjan rövidítésben győzött le.

A hölgyeknél az amerikai Raymond (ő verte Gubacsit) 6:4, 6:4-re nyert honfotársnője, Craybas ellen (Kaprost búcsúztatta), így elsőként jutott az elődöntőbe, ahol a Zanettit verő japán Szugijama vár rá.

Kroger St. Jude, Memphis (725 ezer dollár), férfiak, 2. forduló:
Haas - Gimelstob 7:6, 6:2
Blake - Dent 2:6, 6:4, 6:3
Roddick - Sa 5:7, 6:4, 6:3
Szargszjan - Björkman 1:6, 6:3, 7:6
Gambill - Goldstein 4:6, 6:2, 6:0
Schüttler - Morrison 6:4, 7:5
Malisse - Damm 6:2, 6:4
Martin - Sanguinetti 7:5, 7:6

Nők, negyeddöntők:
Raymond - Craybas 6:4, 6:4
Sugiyama - Serra Zanetti 6:0, 6:4
Stevenson - Talaja 6:1, 4:6, 6:2
Zsidkova - Nejedly 7:6, 6:2

Kialakult az elődöntők párosítása a dubai tornán. Monica Seles 46 perc alatt elintézte a spanyol Montoliót, így jogot nyert arra, hogy megmérkőzzön a francia Mauresmóval. "Korábban soha nem játszottam ellene, nem tudtam, mit várhatok. Szerencsére olyan labdákat ütött nekem, amilyeneket szeretek. Annak ellenére, hogy két szervagémet elvesztettem, úgy érzem, jól adogattam. Próbáltam agresszív maradni, de a szél miatt nem volt könnyű a játék" - nyilatkozta az amerikai lány, aki egy hete, Dohában szerezte meg pályafutása 52. tornagyőzelmét és továbbra is remek formában van.

A másik párban az első kiemelt Venus Williams az orosz Miskina ellen háromjátszmás mérkőzésre kényszerült, bár látszott rajta, még fáj a lába. "Nem tudom, mit is mondhatnék a térdemről. Mindenki láthatja, tapasz van rajta, és fáj." Williams ellenfele a francia Testud lesz, aki gyorsan "elintézte" a thaiföldi Tanasugarnt.

Dubai (585 ezer dollár), negyeddöntő:
V. Williams - Miskina 6:0, 3:6, 6:4
Seles - Montolio 6:0, 6:2
Mauresmo - Pisnik 6:1, 6:2
Testud - Tanasugarn 6:2, 6:0

A kolumbiai Copa Colsanitas tornán tovább menetel a címvédő argentin Suarez, ezúttal a román Vanc ellen győzött könnyedén. A pénteki negyeddöntőkben a kolumbiai Zuluaga lesz az ellenfele. A további párosítás: Torrens-Valero - De Los Rios, Beigbeder-Srebotnik, Lino-Castano.

Copa Colsanitas, Bogota (170 ezer dollár), 2. forduló:
Castano - Leon Garcia 6:3, 2:6, 6:2
Suarez - Vanc 6:3, 6:3
Beigbeder Vaskova 3:6, 6:4, 6:4
Salerni - Lino 7:6, 6:4

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Tenisz